Θερμαίνεται σιγά σιγά το προεκλογικό κλίμα όσο πλησιάζουμε στις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου 2017 για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Κριτική στην επίσημη ανακοίνωση της εκ νέου υποψηφιότητας του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Αδάμ, άσκησε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο» και διευθύνων σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» Βασίλης Ζάρκος, όταν κλήθηκε να την σχολιάσει. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ελάχιστα πρέπει να ξένισε τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής μας η προχθεσινή εμφάνιση του απερχόμενου προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Αδάμ. Και τούτο διότι κατέδειξε με την μέγιστη δυνατή ενάργεια την πρόσδεση του στην κομματική διάσταση της υποψηφιότητας του. Η φωτογραφία του εν μέσω εκπροσώπων φορέων με τους οποίους είχε, κατά δήλωση του «άριστη συνεργασία» - ως αυτό να μην συνιστούσε αυτονόητη θεσμική του υποχρέωση - ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις που επιβεβαιώνουν αυτό που επισημάναμε. Ότι δηλαδή αδυνατεί να αποβάλλει την κομματική διάσταση της υποψηφιότητας του. Έτσι εμφανίστηκε, μη μπορώντας να εξασφαλίσει την επίσημη στήριξη του κομματικού φορέα στον οποίο πρόσκειται, έμπλεος  άγχους να αποδείξει στο επιχειρηματικό ακροατήριο του χώρου, πως εξακολουθεί να είναι ο εκλεκτός του, φοβούμενος πιθανή άλλη «συγγενή» υποψηφιότητα, με σκοπό να προκαταλάβει τις εξελίξεις.

Όμως το Επιμελητήριο Λάρισας δεν χρειάζεται κομματικούς υποψηφίους για να υπηρετήσουν το μέλλον των επιχειρηματιών της περιοχής μας. Αντιθέτως απαιτεί νέες ανοιχτές στις επιχειρήσεις και την κοινωνία προσεγγίσεις, απαλλαγμένες από τις δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος.

Η τοπική επιχειρηματικότητα προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο εδώ και χρόνια έχει περιέλθει με συγκεκριμένες ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων, χρειάζεται καθαρές επιλογές με ορίζοντα το μέλλον και αποφασιστική ενεργοποίηση των νέων και παλαιότερων επιχειρηματιών, ώστε η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές στις 11 & 12 Δεκεμβρίου, να αναδείξει τον θεσμικό ρόλο του Επιμελητηρίου, υποβαθμισμένου τα προηγούμενα χρόνια, και τη δυναμική των επιχειρήσεων σε ένα σύγχρονο, καινοτόμο και ανταγωνιστικό περιβάλλον. 

Το «Νέο Επιμελητήριο», παρόν στις εξελίξεις, αντιτίθεται στις πρακτικές του παρελθόντος, υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα μιας ανεξάρτητης υποψηφιότητας η οποία μπορεί να αναδείξει τα προβλήματα του επιχειρείν, να προτείνει λύσεις  προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών και κομματικών δεσμεύσεων».