Στην υποβολή αιτήματος για λήψη ασφαλιστικών μέτρων προχώρησε η ΕΡΓΗΛ ζητώντας την κατάσχεση από τα ταμεία του Δήμου, αυτή τη φορά, του ποσού των 5 εκατ. ευρώ, που αυτός φαίνεται να χρωστά στη ΔΕΥΑΜΒ, για να ικανοποιήσουν τις οικονομικές απαιτήσεις της έναντι της Επιχείρησης.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου, εξαπολύεται επίθεση κατά μελών των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου και συνδικαλιστών της ΔΕΥΑΜΒ, καταλογίζοντάς τους προσπάθεια υπονόμευσης εκ των έσο, του αγώνα που δίνει η ΔΕΥΑΜΒ κατά των απαιτήσεων της ΕΡΓΗΛ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Δήμου Βόλου αναφέρονται τα εξής:

"Άλλη μια προσφορά καλών… υπηρεσιών προς την ΕΡΓΗΛ (!), από τις μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου, που εκφράζουν δήθεν τις διάφορες τάσεις της Αριστεράς, τα «ορφανά» του Σκοτινιώτη, συγκεκριμένους συνδικαλιστές της ΔΕΥΑΜΒ και τα γνωστά δημοσιογραφικά σκουπίδια.

Οι κραυγές αγωνίας και οι προειδοποιήσεις, που εν τοις πράγμασιν αποδεικνύεται ότι ήταν προς την εργολαβική εταιρία, που απειλεί να εξελιχθεί σε δήμιο της ΔΕΥΑΜΒ με τις παράνομες και παράλογες απαιτήσεις της, εισακούστηκαν και πλέον οι της ΕΡΓΗΛ προχώρησαν σε υποβολή αιτήματος για λήψη ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την κατάσχεση από τα ταμεία του Δήμου, αυτή τη φορά, του ποσού που αυτός φαίνεται να χρωστά στη ΔΕΥΑΜΒ, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους.

Και όλα αυτά παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις, σε όλους τους τόνους, από την πλευρά του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου να πρυτανεύσουν η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα και να μη διαρρέουν στοιχεία και που θα υπονόμευαν εκ των έσω τον αγώνα που δίνει η πόλη και θα ενίσχυσαν την αντίπαλη πλευρά.

Βεβαίως πρόκειται γι’ άλλη μια απεγνωσμένη κίνηση πανικού των εργολάβων που θα καταρρεύσει, όπως όλες μέχρι τώρα, αφού βρίσκουν την σημερινή Δημοτική Αρχή αποφασισμένη και αμετακίνητη στη θέση της να προστατεύσει την περιουσία των πολιτών του Βόλου.

Ωστόσο δεν μπορεί κανείς να μην επισημάνει ότι οι συμπεριφορές τόσο των έξαλλων αντιπολιτευόμενων συμβούλων, όσο και των αποτυχημένων συνδικαλιστών, είτε οφείλονται σε εμπάθεια και τυφλή κομματική υποταγή, είτε σε αφέλεια και αδυναμία αντίληψης της πραγματικότητας, είτε – και ειλικρινώς δεν θέλουμε να το πιστέψουμε -  σε σχέσεις διαπλοκής με τους εργολάβους, είναι πια ηλίου φαεινότερο για τον πιο καλοπροαίρετο πολίτη, ότι υπονομεύουν τον αγώνα της πόλης, δίνουν όπλα στους επίδοξους καταστροφείς της και εν τέλει ενισχύουν τα πιο ταπεινά και ιδιοτελή κίνητρα όσων ετερόκλητων συμφερόντων διαπλέκονται επιζητώντας να ανακτήσουν τη νομή της εξουσίας, που τόσο, όπως ομολογούν με τη στάση τους, στερήθηκαν.

Για άλλη μια φορά στέλνουμε το μήνυμα προς όλους αυτούς, φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς και εκόντες – άκοντες συνεργούς της μεγαλύτερης απάτης σε βάρος της πόλης, ότι θα αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς τους και θα προστατέψουμε το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια περιουσία. Ο αγώνας μας αν και άνισος, καθώς μόνοι αντιπαλεύουμε ένα τρομακτικό σύστημα διαπλοκής, θα είναι νικηφόρος.

Ακριβώς την ίδια ώρα που αυτοί εξευτελίζονται δημοσίως με δηλώσεις, αντιδηλώσεις, καταγγελίες και αιχμές για το ποιος θα αναλάβει νέος «σωτήρας» και πως θα μοιράσουν τις καρέκλες για το νέο φαγοπότι που ονειρεύονται σε βάρος των πολιτών του Βόλου. Όνειρα θερινής νυκτός είναι βέβαια με τα ξωτικά μια χαμένης εξουσίας και τέτοια θα μείνουν...".

Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΜΒ: Συκοφαντική η ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής

Σε απάντηση της ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Βόλου, από τον Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Άλλη μία άκρως συκοφαντική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής είδε το φως της δημοσιότητας επιρρίπτοντας  ευθύνες στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ και όχι μόνο, τη στιγμή που ουδέποτε οι εργαζόμενοι έχουν δώσει στην δημοσιότητα στοιχεία με ποσά από οφειλές τρίτων.

Είναι γνωστό ότι από τον Ιούνιο του 2016 είναι δημοσιευμένη στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» η σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ  στην οποία αναφέρεται το ποσό που οφείλει ο Δήμος Βόλου στην Επιχείρηση.

Αναμενόμενο ήταν μετά την ανακοίνωση του δημάρχου για εκκαθάριση και μεταφορά της ΔΕΥΑΜΒ στον Δήμο Βόλου, η ΕΡΓΗΛ να κινηθεί νομικά κατά του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι έχουν δείξει εμπράκτως  την υπεύθυνη και σοβαρή στάση τους στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη με την νομική τους εκπροσώπηση σε κάθε δικαστική μάχη κατά της ΕΡΓΗΛ.

Αναζητήστε αλλού τους ενόχους και αναλάβετε τις ευθύνες σας".

Ταχυδρόμος