Στην υλοποίηση σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου του περασμένου Ιουνίου, προχωράει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αλλαγή 6.500 λαμπτήρων σε όλο το οδικό δίκτυο της Θεσσαλικής περιφέρειας.

Ο διαγωνισμός είναι προϋπολογισμού ύψους 5 εκ. ευρώ και να αναμένεται να επιφέρει εξοικονόμηση κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας έως και 55%.

Όπως σημειώνεται και στην τεχνική περιγραφή «αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του οδοφωτισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω της αντικατάστασης του μεγαλύτερου μέρους των συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα σύγχρονης τεχνολογίας LED, καθώς και την προμήθεια και θέση σε λειτουργία «Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεδιαχείρισης, Μέτρησης Ενέργειας και Προληπτικής συντήρησης μέσω Η/Υ".

Αναλυτικότερα, περιλαμβάνει: Την προμήθεια και εγκατάσταση 6.500 τεμαχίων φωτιστικών σωμάτων, σύγχρονης τεχνολογίας LED, με δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης σε επίπεδο κόμβου (Pillarcontroller).

Την προμήθεια και εγκατάσταση 200 τεμαχίων φωτιστικών σωμάτων, σύγχρονης τεχνολογίας LED που θα συνοδεύεται με 200 τοπικούς ελεγκτές, για τη δυνατότητα κεντρικής τηλεδιαχείρισης. Την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος Τηλεελέγχου –Τηλεδιαχείρισης φωτιστικών σωμάτων που θα καλύπτουν τις ανάγκες των άνωθεν περιπτώσεων, καθώς και τη δυνατότητα μελλοντικής τηλεδιαχείρισης φωτιστικών LED του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού και Κέντρου παρακολούθησης του παραπάνω συστήματος, το οποίο αποτελείται από οθόνη LED 55 ιντσών και προσωπικό υπολογιστή (PC) κατάλληλο για σύνδεση στο δίκτυο υπολογιστών της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Την προμήθεια και εγκατάσταση 10 κόμβων κατανεμητή, για την ένταξη στο σύστημα Τηλεελέγχου – Τηλεδιαχείρισης και Προληπτικής συντήρησης, επιπλέον ομάδων φωτιστικών σωμάτων του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού. Την εγγύηση καλής λειτουργίας του συνόλου των προαναφερόμενων ειδών από τον οικονομικό φορέα για τουλάχιστον 10 έτη. Πριν την εγκατάσταση του προαναφερθέντος εξοπλισμού, ο ανάδοχος θα αποσυνδέσει από το ηλεκτρικό δίκτυο, θα αποξηλώσει, θα μεταφέρει και θα παραδώσει τα υφιστάμενα φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες παλιάς τεχνολογίας, σε χώρο που θα υποδείξει η Αναθέτουσα Αρχή, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις οδηγίες της Επιτροπής παραλαβής. 

Ζ.Η thessaliaeconomy.gr