Η αναζωογόνηση του λόφου του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται εντός της πόλεως των Τρικάλων, αποτελεί το πρώτο από τα σημαντικά τοπικά έργα που ενέταξε ο τοπικός Δήμος στο Ταμείο Ανάκαμψης. 

Πρόκειται για τη διαμόρφωση του Πάρκου Χλωρίδας και Πανίδας (Forest Park – πρώην ζωολογικός κήπος) πάνω στο λόφο, περιοχή που φιλοδοξεί να αποτελέσει νέο σημαντικό τοπόσημο υψηλής επισκεψιμότητας για την πόλη.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 7.000.000 € και ο πλήρης τίτλος του είναι «Παρεμβάσεις βελτίωσης του δημοσίου χώρου στον Δήμο Τρικκαίων Υποέργο 2: Ανάδειξη, προστασία και αναβάθμιση λόφου προφήτη Ηλία».

Ανάδοχος είναι η «Ανταίος Κατασκευαστική Α.Ε.» που μειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η σύμβαση υλοποίησης έχει ήδη υπογραφεί από τον Δήμο Τρικκαίων.

Σύμφωνα με την μελέτη ο χώρος, μεταξύ άλλων, πρόκειται να αποκτήσει κτήριο υποδοχής Info Point, πλατώματα, βοτανικό κήπο με θερμοκήπιο και εκπαιδευτικό – βιωματικό κήπο, σημεία συνάντησης, αναψυκτήριο, πυροφυλάκιο, λίμνη με υδροχαρή φυτά, λαβύρινθο, κιόσκι, νέο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr