Να επεκτείνει το δίκτυό του στην Ελλάδα και να αυξήσει το πελατολόγιό της σχεδιάζει η εταιρεία παραγωγής αγροδιατροφικών προϊόντων και ζωοτροφών Aldahra, που κατέχει το 20% της θεσσαλικής Loulis Food Ingredients.

H Aldahra έχει παρουσία σε 20 χώρες και διατηρεί δίκτυο εξαγωγών σε όλες τις Ηπείρους, δίνοντας έμφαση και στα δύο business units που διατηρεί. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Aldahra μπήκε στο μετοχικό της Ελληνικής εταιρείας τον Μάιο του 2013, συνδέοντας με αυτόν τον τρόπο το δίκτυό της με την παραγωγή σιτηρών, εξασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό την ποιοτική σταθερότητα και ποσοτική επάρκεια των πρώτων υλών.

Ειδικότερα, μέσω αυτής της συνεργασίας, η εταιρεία συνδέθηκε με τις αραβικές χώρες, που είναι κατά κύριο λόγο εισαγωγικές σε αλεύρι. Πηγές με γνώση αναφέρουν στο FnB Daily ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία οι χώρες του δικτύου της Aldahra τροφοδοτούνται εύκολα με αλεύρι, ενώ για την Loulis Food Ingredients ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω διείσδυση στις αναπτυσσόμενες αγορές, εκτός της αγοράς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μπαίνοντας σε αγορές όπως της Ασίας και της Αφρικής, που είναι και κύριες στο δίκτυο των εξαγωγών. Ε

Η Loulis Food Ingredients εστιάζει, όπως πληροφορούμαστε, στις αναπτυσσόμενες χώρες για επέκταση των δραστηριοτήτων της και γι αυτόν το λόγο εξετάζει τη δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας στην Αφρική. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία διαθέτει μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα αλλά και στη Βουλγαρία. 

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από FnB Daily)