Εγκρίθηκε την Τετάρτη, κατά πλειοψηφία, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων, η μακροχρόνια μίσθωση 780 στρεμμάτων δημοτικής γης στο Θετίδιο, της κοινότητας Σκοτούσσας, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου, ενώ θα ακολουθήσει διαγωνισμός για το ποια εταιρεία θα πλειοδοτήσει για να πάρει την έκταση.

Ουσιαστικά ο Δήμος της περιοχής παραχωρεί τη γη του αναζητώντας ενεργειακούς επενδυτές για να την αξιοποιήσουν με την κατασκευή ενός ακόμα φαραωνικού πάρκου στην περιοχή.

Φανταστείτε πόση αξία θα είχε η πρωτοβουλία του Δήμου Φαρσάλων αν δημοπρατούσε την ίδια έκταση για πρότυπες καλλιέργειες. 

Με την απόφαση ένα ακόμα κομμάτι της Φαρσαλινής υπαίθρου θα θαφτεί κάτω από τα πάνελ ενός ηλεκτρικού σταθμού, αντί να αξιοποιηθεί για αγροτική παραγωγική δραστηριότητα.

Όλοι θέλουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλίμονο, αλλά όχι εκεί που η γη μπορεί να μας δίνει τους καρπούς της. Υπάρχουν άφθονες άγονες περιοχές στις οποίες μπορούν να στηθούν φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα.

Σε ένα συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα Τρίκαλα (Agree Business), ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας υποστήριξε με έμφαση ότι τα φωτοβολταϊκά περιορίζονται αυστηρά στο 1% της παραγωγικής γης, αυτό λέει ο νόμος.

Μετράει κανείς εκεί στον κάμπο των Φαρσάλων πόσα λαμπόγυαλα έχουν σπείρει σε εύφορα χωράφια;

Θα είχε ενδιαφέρον να το μάθουμε. 

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr