Με προίκα €180 εκατ. μπαίνει στην αγορά του Real Estate, έως το Μάρτιο, η Fourlis.Η Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) έχει ήδη συσταθεί, "και απομένουν μερικές τεχνικές λεπτομέρειες, προκειμένου να αρχίσει τη δραστηριότητά της έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους".

Σκοπός της Fourlis είναι να αναπτύξει δραστηριότητα real estate σε συγκεκριμένους τομείς στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, όπως: • Εμπορικά κέντρα • Logistics • Αποθήκες • Ακίνητα λιανικής.

 Στη νεοσυσταθείσα εταιρεία θα περάσουν τα ακίνητα της εταιρείας Fourlis, συνολικής αξίας περίπου €180 εκατ. Κυρίως τα ακίνητα, που θα εισφέρει η Fourlis στην ΑΕΕΑΠ, χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία της λιανικής οικιακού εξοπλισμού της IKEA, και πιο συγκεκριμένα: • Επενδυτικά Ακίνητα του Ομίλου στην Ελλάδα • Καταστήματα εταιρείες στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία και στην Κύπρο • Ακίνητο στο Ρέντη • Αποθήκη στο Σχηματάρι Πέντε νέα IKEA 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει βάλει στο business plan της το άνοιγμα πέντε καταστημάτων IKEA, μεσαίου μεγέθους, σε Βουλγαρία και Ελλάδα. Τα πρώτα τρία καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν μέσα στο 2020 και τα υπόλοιπα δύο έως το 2022. Η εταιρεία ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση των τοποθεσιών των δύο καταστημάτων, που αναμένεται να ανοίξουν έως το 2022, και έχουν προκριθεί πέντε πόλεις στη χώρα μας. 

Πηγές από την εταιρεία σημειώνουν πως το 2019 έκλεισε με θετικούς ρυθμούς και αύξηση του κύκλου εργασιών, καθώς επίσης και του EBITDA. 

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ενέκρινε την πολιτική αποδοχών για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Η πολιτική αυτή έχει ως στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας της εταιρείας, μέσω της παροχής δίκαιου και εύλογου επιπέδου σταθερών αμοιβών και η εναρμόνιση των συμφερόντων των μελών του ΔΣ με τους μακροπρόθεσμους στόχους της Fourlis, σημειώνει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

DATA-ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ *σε € εκατ. Πωλήσεις 2019: 339,4 2018: 325,8 Μεταβολή: 4,2% EBITDA 2019: 29,2 2018: 28,5 Μεταβολή: 2,4% ΕΒΙΤ 2019: 10,1 2018: 9,5 Μεταβολή: 6,3% 

Νικόλας Ταμπακόπουλος BnB