O Επιμελητηριακός θεσμός έχει ανάγκη από εκσυγχρονισμό εκ βάθρων και προσαρμογή στην σύγχρονη πραγματικότητα. Το γνωρίζουν άλλωστε και οι ίδιοι που τον υπηρετούν. Σηκώνει βέβαια αρκετή συζήτηση για τις αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν, οι οποίες θα κινούνται φυσικά προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης των επιχειρήσεων και της ανακούφισης από τη μείωση της καταβολής των όποιων εισφορών. Αυτό μάλλον απέχει πολύ από την κυοφορούμενη δημιουργία επιπλέον φορέων που σχεδιάζει η κυβέρνηση ως περιφερειακά «καπέλα» στα ήδη λειτουργούντα Επιμελητήρια σε κάθε νομό.

Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος που η Θεσσαλία θα πρέπει να αποκτήσει ένα πέμπτο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο το οποίο θα έχει συντονιστικό ρόλο επί των ήδη υπαρχόντων; Στη σημερινή εποχή που τα πάντα διακινούνται ψηφιακά τι ακριβώς θα εξυπηρετούν τα πέντε Επιμελητήρια; Η Θεσσαλία θα πρέπει να αποκτήσει ένα ισχυρό περιφερειακό Επιμελητήριο που να καλύπτει τις ανάγκες των τεσσάρων νομών κατά τρόπο αποτελεσματικό, καταργώντας την γραφειοκρατία και τα υψηλά κόστη που αναπόφευκτα παράγουν τα τέσσερα (συν ένα) Επιμελητήρια ταυτόχρονα.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση και οι συνδικαλιστές – εκπρόσωποι των Επιμελητηριακών φορέων να δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση, απεργάζονται νομοθετικά την αύξηση των μονάδων με την δημιουργία ενός ακόμα Επιμελητηρίου «τρούλου» στα ήδη υπάρχοντα. Νομίζουμε ότι κάνουν λάθος... 

Κ.Τ. (από τη στήλη Bella Thessalia)