Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η αίγλη της τεχνολογικής πόλης που περιβάλλει τα Τρίκαλα.

Ο δήμος Τρικκαίων, όπως πληροφορείται το thessaliaeconomy.gr, ετοιμάζεται να λειτουργήσει κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, τις γνωστές μας “θερμοκοιτίδες" νέων επιχειρήσεων.

Ήδη για το λόγο αυτό ανακαινίζεται εκ βάθρων ένα παλιό κτίριο κοντά στον Ληθαίο ποταμό το οποίο φιλοξενούσε κάποτε την Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης.

Η Θερμοκοιτίδα, που θα λειτουργεί μέσω του e-trikala, θα έχει στόχο την ανάδειξη νέων καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών δίνοντας έμφαση στο τομέα της αγροδιατροφής που άλλωστε είναι συνυφασμένη με την περιοχή.

Θα φιλοξενεί ομάδες νέων ανθρώπων που έχουν μία καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα και θέλουν να την εξελίξουν σε startup, ή άλλες υπάρχουσες startups που θέλουν να βελτιώσουν τις επιχειρησιακές τους λειτουργίες. Θα τους προσφέρει σύγχρονους χώρους εργασίας, δωρεάν διαδίκτυο, συνεργασία με άλλα κέντρα καινοτομίας κλπ.

Το πλέον καινοτόμο όμως είναι το όνομα της Θερμοκοιτίδας η οποία θα λέγεται “GiSeMi HUB”. Η λέξη γκισέμι είναι βλάχικος όρος και χαρακτηρίζει τα ζώα του κοπαδιού που τραβάνε μπροστά οδηγώντας και προστατεύοντας το κοπάδι. Δηλαδή τους τράγους και τα κριάρια.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου παραδέχεται ότι τον εμπνεύστηκε από τους τοπικούς γαλακτοβιομήχανους αδερφούς Σαράντη οι οποίοι, κάποια στιγμή παλιότερα, τον εισήγαγαν στον δημόσιο λόγο μιλώντας για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι ηγέτες που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη χώρα.

Κ.Τ. thessaliaeconomy.gr