Αν η τρέχουσα πραγματικότητα στον επαρχιακό Τύπο της χώρας περιγράφεται με μελανά χρώματα, τα τηλεοπτικά κανάλια της περιφέρειας δεν πάνε πίσω.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία των τηλεοπτικών σταθμών που είναι αναρτημένα στο ΕΣΡ και συγκεκριμένα στους ισολογισμούς των χρήσεων 2017 και 2018 διαπιστώνει ότι τα διαφημιστικά έσοδα είναι πλέον πενιχρά.

Πιο συγκεκριμένα αν αθροίσουμε τους τζίρους των περίπου 43 καναλιών της Ελληνικής περιφέρειας (εξαιρούνται Αττική και Θεσσαλονίκη) η διαπίστωση είναι ότι όλα μαζί μόλις που υπερβαίνουν τα 9 εκ. ευρώ τον χρόνο.

Μάλιστα πάνω από 1 εκ. ευρώ ετήσια έσοδα έχουν μόνο δύο τηλεοπτικοί σταθμοί. Το ΚΡΗΤΗ TV που ξεπερνάει τα 2 εκ. ευρώ το χρόνο, και το Ionian της Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα, το οποίο καταγράφει εισπράξεις άνω του ενός εκ. ευρώ.

Από εκεί και κάτω μόλις ένα κανάλι υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ σε διαφημιστικά έσοδα, ενώ ο κατήφορος μεγαλώνει: Μέχρι 500.000 ευρώ 7 κανάλια, μέχρι 200.000 13 κανάλια, μέχρι 100.000 14 κανάλια και τέλος μέχρι 50.000 ευρώ 6 κανάλια.

Κατά τα άλλα οι περιφερειακοί σταθμοί περιμένουν τα κριτήρια για την αδειοδότησή τους, χωρίς να αποκλείεται οι σχετικές άδειες να βγουν σε δημοπρασία όπως έγινε και με τα Αθηναϊκά.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr