Κενό έμεινε το περίπτερο της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ στην έκθεση Gulfood στο Ντουμπάϊ των αραβικών Εμιράτων. Η εταιρεία επρόκειτο αρχικά να φιλοξενηθεί στο Hall 2 του World Trade Center του αραβικού κράτους, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της επικαλέστηκαν την τελευταία στιγμή λόγους «ανωτέρας βίας», που σχετίζονται με την εξάπλωση του κοροναϊού σε διεθνές επίπεδο. 

Με στόχο να προστατεύσει το προσωπικό της, η εταιρεία προέβη στην συγκεκριμένη απόφαση. Σε κάθε περίπτωση η καταβολή του τιμήματος για την μίσθωση του περιπτέρου, πραγματοποιήθηκε κανονικά. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι παρά τις προσπάθειες της ελληνικής αποστολής για να καλυφθεί το κενό και να μεταφερθεί η Λαρισινή εταιρεία τυροκομικών προϊόντων, Αγρόκτημα Τάχας, στο σημείο που άφησε κενό η ΦΑΓΕ, καθότι η εν λόγω εταιρεία φιλοξενείται σε συγκρότημα περιπτέρων, όπου το προϊόν έκθεσης των υπολοίπων ελληνικών περιπτέρων είναι το ελαιόλαδο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό. Κι αυτό γιατί το γεγονός ότι η μη συμμετοχή της ΦΑΓΕ στην έκθεση έγινε γνωστή την τελευταία στιγμή, δεν άφησε τα περιθώρια για την μετακίνηση της Τάχας στο κενό περίπτερο.

Z.H. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από foodreporter)