Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 8.000 ακίνητα έχει μαζέψει η Intrum τα οποία πρόκειται προφανώς σταδιακά να τα βγάλει στην αγορά.

Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει στην Ιntrum Hellas REO Solutions τον παραπάνω αριθμό ακινήτων, αξίας ανω του 1 δισ. ευρω, ποσότητα η οποία όπως προέβλεψε ο γενικός της διευθυντής Κωνσταντίνος Γεωργιάκος πρόκειται ν΄αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

Για την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων, η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών, συνεργάζεται με επενδυτές, ενώ επενδύει στη δική της πλατφόρμα διαχείρισης Property Base και σε custom-made εργαλεία prop-tech. Επίσης σύντομα θα λανσάρει και τη δική της ιστοσελίδα.

Τελευταία παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον από την πλευρά των επενδυτών για απόκτηση ακινήτων μέσω πλειστηριασμών και η τάση αυτή αναμένεται να ενισχυθεί.

Πάντως εκείνο που προβληματίζει τις εταιρείες του κλάδου είναι το πάγωμα των πλειστηριασμών, με απόφαση του Αρείου Πάγου, λόγω νομικού κενού, και η συνακόλουθη παραπομπή του θέματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την κυβέρνηση. Νεώτερα επ΄αυτού μετά τις εκλογές, άλλωστε καμμιά κυβέρνηση δεν θέλει να τρέχει στις κάλπες την ίδια ώρα που παίρνουν το απίτι του ψηφοφόρου...

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr