Νέα τυροκομική μονάδα αποστείρωσης γάλακτος και παραγωγής τυροκομικών προϊόντων έχει στα σκαριά η Τυροκομική Καρδίτσας, γνωστή με τον διακριτικό τίτλο, Real, και μέλος του ομίλου Ελληνική Πρωτεΐνη, που είναι η εταιρεία που συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Μονεμβασιάς με διακριτικό τίτλο, Πάρνων, και έδρα τους Μολάους του νομού Λακωνίας.

Όπως πληροφορούμαστε, η εταιρεία έχει προβεί στην αγορά 40-45 στρεμμάτων στην περιοχή, με σκοπό την κατασκευή ιδιόκτητης εγκατάστασης 2.000 τ.μ., στην οποία θα παράγει και νέα προϊόντα. Αποκλειστικός προμηθευτής της βιομηχανίας είναι ο Συνεταιρισμός Πάρνων, από τον οποίο, μέχρι τώρα, έχει εισκομίσει 1.500 – 1.700 τόνους κατσικίσιου γάλακτος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η παραπάνω ποσότητα αναμένεται να διπλασιαστεί κατά την επόμενη σεζόν.

Θυμίζουμε ότι η Τυροκομική Καρδίτσας δραστηριοποιείται στην παραγωγή σκόνης γάλακτος και πρωτεϊνών με πρώτη ύλη ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα, μετά την επεξεργασία του από τα ελληνικά τυροκομεία παραγωγής φέτας ΠΟΠ και άλλων κίτρινων τυριών, ενώ, όπως αναφέρεται στο αναθεωρημένο καταστατικό της, μεταξύ των σκοπών της, είναι: Η εμπορία, επεξεργασία και μεταποίηση προϊόντων γάλακτος, όπως τυριά, γιαούρτια, εδέσματα κλπ. Η τυποποίηση και εμπορία προϊόντων τρίτων, όπως κρασί, ελιές, λάδι κλπ. και εν γένει κάθε τρόφιμου και αγροτικού προϊόντος.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr με πληροφορίες από FnB Daily