Η Έκθεση Anuga (5-9 Οκτωβρίου Κολωνία) αποτελεί το κορυφαίο διεθνές γεγονός του κλάδου των Τροφίμων και Ποτών, προσελκύοντας περισσότερους από 7.000 εκθέτες και 160.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο. 

Σε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό εμπορικό γεγονός, η Ελλάδα θα είναι από τους πρωταγωνιστές, ξεχωρίζοντας τόσο με την πολυπληθή επιχειρηματική συμμετοχή της, όσο και με την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων διατροφής. Η Ελληνική συμμετοχή θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών με περισσότερες από 300 συμμετοχές, ατομικές και ομαδικές. 

Στο Εθνικό Περίπτερο που οργανώνει ο Enterprise Greece, θα συμμετέχουν 150 μεγάλοι και μικροί εξαγωγείς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα εκθέσουν ότι πιο καινοτόμο ποιοτικό έχει να επιδείξει η ελληνική παραγωγή τροφίμων και ποτών. Το μήνυμα της Εθνικής Συμμετοχής είναι “Invest in Taste”, ένα μήνυμα που δηλώνει ότι επιλέγοντας τα ελληνικά προϊόντα, ο καταναλωτής επενδύει στη γεύση, στην ποιότητα και στο «ευ ζειν». 

Στο εθνικό περίπτερο θα φιλοξενηθούν μεταξύ άλλων η δική μας Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, όπως και οι Περιφέρειες Αττικής, Ηπείρου, καθώς επίσης τα Επιμελητήρια Λάρισας, Μαγνησίας και Αχαΐας. 

Επιπλέον, ο Enterprise Greece θα αναδείξει του αγροτο-διατροφικού τομέα της χώρας και τον κλάδο της ελληνικής μεταποίησης μέσω ειδικά σχεδιασμένων εκδηλώσεων προβολής. 

Σε ειδικά διαμορφωμένη Αίθουσα Φιλοξενίας (Business Hospitality Center) θα λειτουργήσει χώρο γευσιγνωσίας, εκδηλώσεων και επιχειρηματικών συναντήσεων. 

Ζ.Η.  thessaliaeconomy.gr