Ένα ακόμη ρεκόρ κατέκτησε η Apple, καθώς είναι η πρώτη αμερικανική εισηγμένη εταιρεία της οποίας η κεφαλαιοποίηση άγγιξε το ένα τρισ. δολάρια.

Στο κλείσιμο (2/8) της Wall Street η κεφαλαιοποίηση έφθασε στα 1,0017 τρισ. δολάρια.

Προκειμένου να γίνει μία πρώτη σύγκριση αρκεί κάποιος να γνωρίζει ότι η αξία της Apple είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτήν του ελληνικού ΑΕΠ, το οποίο φθάνει στα 200 δισ. δολάρια, αλλά και μεγαλύτερη από τις αντίστοιχες της τουρκικής οικονομίας που έφθασε το 2017 στα 849 δισ. δολάρια, ενώ της ολλανδικής στα 825 δισ. δολάρια!

Η μετοχή της Apple ενισχύθηκε σχεδόν 3%, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία μετά την ανακοίνωση τη Δευτέρα 30/7 κερδών καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. 

Η μετοχή έφθασε στα 207,05 δολάρια ενδοσυνεδριακά, ενώ η πορεία της ήταν αρκετή ώστε να οδηγήσει σε θετικό πρόσημο τόσο τον S&P 500 όσο και τον Nasdaq.

Η πρώτη εταιρεία που «απείλησε» να φθάσει αυτό το εντυπωσιακό επίπεδο κεφαλαιοποίησης ήταν η Amazon.com, η αποτίμηση της οποίας ξεπέρασε τα 900 δισ. δολάρια τον Ιούλιο 2018, αλλά τελικά η Apple ήταν αυτή που... έσπασε το νήμα του ενός τρισ. δολαρίων.

Ο κατάλογος των χωρών με το μεγαλύτερο ΑΕΠ, σε τρισεκατομμύρια, έχει ως εξής: