Σε σκάκι για "σκληρούς" παίκτες εξελίσσεται η διαμάχη της κατασκευαστικής ΕΡΓΗΛ με την ΔΕΥΑΜΒ, με την πρώτη να διεκδικεί την αμοιβή της για κατασκευή δικτύου ύδρευσης πριν από μερικά χρόνια, και τον Δήμο Βόλου να υποστηρίζει ότι δεν έγινε ολόκληρο το έργο. Η ιδιωτική εταιρεία όμως δικαιώθηκε στα δικαστήρια.

Πριν ακόμη συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Βόλου, την Δευτέρα, η αίτηση αναστολής της ΔΕΥΑΜΒ κατά της απόπειρας της ΕΡΓΗΛ να εισπράξει επιταγή 9 εκατ. ευρώ, η εταιρεία προχώρησε σε μία κίνηση που ουσιαστικά τινάζει στον αέρα τη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ. Δέσμευσε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς της. Η αίτηση αναστολής της ΔΕΥΑΜΒ επί του αιτήματος της ΕΡΓΗΛ που διεκδικεί 9 εκατ. ευρώ από την Επιχείρηση συζητήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Πρωτοδικείο και η απόφαση αναμένεται εντός 48 ωρών.

Στους διαδρόμους των δικαστηρίων του Βόλου συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, σύσσωμη η δημοτική Αρχή του Βόλου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Βόλου, Μαργ. Πατσιαντάς, η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, Νατάσσα Οικονόμου, δημοτικοί σύμβουλοι, και ο πρώην Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης. Στο χώρο των Δικαστηρίων βρέθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΗΛ, με τον οποίο ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είχε και πάλι φραστικό επεισόδιο.

Ο δήμαρχος Βόλου τέλος επεσήμανε ότι η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να αρθεί η δέσμευση των λογαριασμών της Επιχείρησης και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Επιχείρησης και η συνέχιση της εκτέλεσης των έργων.