Μετά από μακρά αναμονή και βάσιμες αμφιβολίες ότι η συμφωνία που επετεύχθη στο ΥπΑΑΤ στα τέλη Ιουνίου δεν ήταν και τόσο αναίμακτη, τα μέλη της υπό σύσταση εθνικής διεπαγγελματικής οργάνωσης φέτας έκλεισαν όλες τις εκκρεμότητες που έβαζαν εμπόδια στην κατάθεση καταστατικού έως το τέλος του χρόνου.

Δεκαεπτά αντιπροσώπους θα έχουν στη Γενική Συνέλευση οι μεταποιητές (ΣΕΒΓΑΠ, ΟΔΙΠΠΑΦ, τυροκόμοι Θεσσαλίας) και δεκαέξι οι κτηνοτρόφοι (ΣΕΚ, ΠΕΚ, Ομοσπονδία Θεσσαλών κτηνοτρόφων) ενώ στα 2/3 κλείδωσε η απαιτούμενη πλειοψηφία λήψης των αποφάσεων.

Το αίσιο τέλος δόθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω σε ξενοδοχείο της Αθήνας και κράτησε αρκετές ώρες. Όπως δήλωσε στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του ΣΕΚ, Τάκης Πεβερέτος, «Μετά από μια τρίωρη συνάντηση επήλθε συμφωνία και  κλείσαμε και τις τελευταίες εκκρεμότητες. Υπήρξαν συγκρούσεις αλλά είχαμε αίσιο τέλος. Λογικά το καταστατικό θα έχει κατατεθεί έως το τέλος του μήνα». Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΕΚ Στέργιος Κύρτσιος ο οποίος δεν παρευρέθηκε στη συνάντηση λόγω ασθενείας. «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι γιατί είχαμε φοβηθεί ότι ίσως η διαδικασία πάγωνε οριστικά». Από την πλευρά του ο Ιωάννης Βιτάλης εκ μέρους του ΣΕΒΓΑΠ μας ανέφερε ότι «υπήρξε μια μικρή εξέλιξη, σε μία εβδομάδα ο Σύνδεσμος θα εκδώσει ανακοίνωση όπου θα τοποθετηθεί για όλα τα ζητήματα της Διεπαγγελματικής».

Έκλεισε η εκπροσώπηση στη Γενική Συνέλευση

Η εκπροσώπηση στη Γενική Συνέλευση που παρέμενε ανοιχτή μέχρι σήμερα θα έχει ως εξής: Μεταποιητές : ΣΕΒΓΑΠ 11, ΟΔΙΠΠΑΦ 4 και 2 αντιπροσώπους οι Τυροκόμοι Θεσσαλίας. Παραγωγοί: 6 ΣΕΚ, 6 ΠΕΚ, 4 Ομοσπονδία Θεσσαλών κτηνοτρόφων)

Ως προς την εκπροσώπηση στο ΔΣ παραμένει αυτό που είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι δηλαδή έξι αντιπρόσωπους οι μεταποιητές (4 ΣΕΒΓΑΠ, 1, ΟΔΙΠΠΑΦ, 1 Τυροκόμοι Θεσσαλίας) και πέντε οι παραγωγοί (2 ΣΕΚ, 2ΠΕΚ και 1 η Ομοσπονδία Θεσσαλών κτηνοτρόφων). Ο πρώτος πρόεδρος της Διεπαγγελματικής με τετραετή θητεία θα προέρχεται από τους μεταποιητές και θα αναδειχθεί από το ΔΣ ενώ θα ορισθεί και αντιπρόεδρος από την πλευρά των κτηνοτρόφων.

Ύπαιθρος Χώρα