Τόσο τα μπλε τζιν όσο και η Levi Strauss μπορεί να είχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα, όμως η εταιρεία ετοιμάζεται και πάλι για ένα μεγάλο εγχείρημα.

H Levi Strauss θα έχει αξία ύψους 6,5 δισ. δολαρίων, όταν επιστρέψει στο χρηματιστήριο ύστερα από 34 έτη απουσίας. Η εταιρεία των δημοφιλών τζιν εξασφάλισε αποτίμηση στα 17 δολάρια ανά μετοχή, έναντι αρχικού στόχου για 14 έως 16 δολάρια.

Η εταιρεία, που μετράει 166 χρόνια ζωής επέλεξε να πουλήσει μετοχές 623 εκατ. δολαρίων σε θεσμικούς επενδυτές, πριν επιτρέψει και στο κοινό να αγοράσει τις μετοχές. Η οικογένεια Χάας, απόγονοι των ιδρυτών, έχουν πουλήσει μετοχές αξίας περίπου 357 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία θα περάσει το κατώφλι του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και θα εγγραφεί με το σύμβολο LEVI.

Με την δημόσια εγγραφή πιστεύει ότι θα αντλήσει τα απαραίτητα κεφάλαια ώστε να κάνει πράξη την ενίσχυση της παρουσίας της σε μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία, που προσφέρουν μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τη Euromonitor International οι παγκόσμιες πωλήσεις των παντελονιών τζιν αυξήθηκαν 4,3% την περίοδο 2017-18.

Ο ιδρυτής της Levi Straus εγκαταστάθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 1853, όταν ήταν σε έξαρση το κυνήγι του χρυσού. Ο ίδιος χτύπησε φλέβα χρυσού όταν κατοχύρωσε πατέντα για ένα ύφασμα, που αυξάνει την ανθεκτικότητα των ρούχων.

Fortune