Μια νέα καινοτόμο εφαρμογή, η οποία θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για το γάλα σε κτηνοτρόφους και γαλακτοβιομηχανίες, παρουσιάζει η ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Μέσω του iMilk-Elgo, οι επαγγελματίες του κλάδου θα μπορούν να δουν στοιχεία που αφορούν την παραγωγή, την αξία, την ανάλυση του γάλακτος και πολλά άλλα, με τη χρήση των διαπιστευτηρίων του TAXISnet.

Η εφαρμογή imilk-Elgo (App) παρέχει εποπτική εικόνα, σε κάθε χρήστη κινητού, για το γάλα που διακινείται στη χώρα. Έχει δοθεί έμφαση στην απλότητα ώστε να μπορεί να κατανοήσει κάποιος μη ειδικός την πληροφορία που του παρουσιάζεται. Η πληροφορία παρουσιάζεται αρχικά πάνω στον χάρτη της Ελλάδας με χρήση χρωμάτων, στα οποία "ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ – εφαρμογή iMilk-Elgo", αντιστοιχούν δυναμικά διαστήματα τιμών. Σε όλη την πορεία υπάρχει συνέπεια ώστε ο χρήστης να προσαρμόζεται εύκολα και με μια γρήγορη ματιά να αντιλαμβάνεται αυτό που βλέπει.

Η κύρια ιδέα του χάρτη είναι ότι εμφανίζονται μέχρι πέντε κατηγορίες που έχουν χρώματα από πράσινο μέχρι κόκκινο, όπου το πράσινο είναι το καλύτερο και το κόκκινο το χειρότερο. Αν π.χ. ο χρήστης βλέπει μέσους όρους παραδόσεων, το πράσινο του δείχνει σε ποιες περιοχές οι παραγωγοί παράγουν περισσότερο γάλα. Αν, από την άλλη, βλέπει τιμές μικροβιακών πληθυσμών, το πράσινο εμφανίζεται στις περιοχές που οι μέσοι όροι είναι μικρότεροι.

Ο χάρτης δουλεύει σε επίπεδα – αρχικά δείχνει τις τιμές ανά περιφέρεια. Αν ο χρήστης επιλέξει (με άγγιγμα) μια περιοχή, η εφαρμογή κάνει εμβάθυνση και δείχνει την ανάλυση ανά Περιφερειακή Ενότητα. Ομοίως, στη συνέχεια μπορεί να επιλέξει κάποια Περιφερειακή Ενότητα για να δει περισσότερες πληροφορίες. Εκτός του χάρτη, έχει γίνει χρήση διαγραμμάτων (π.χ. Bars) τα οποία δείχνουν την εξέλιξη των στοιχείων, κυρίως στην ανάλυση σε επίπεδο μηνών. Σε όλα τα προηγούμενα (χάρτες / διαγράμματα), ο χρήστης μπορεί να επιλέξει φίλτρα περιόδου, είδος γάλακτος (αγελαδινό, γίδινο, πρόβειο, βουβαλίσιο κ.λπ.), είδος πληροφορίας (μέση ποσότητα / αξία / τιμή ανάλυσης) και σε περίπτωση που βλέπει αναλύσεις, το είδος ανάλυσης (π.χ. λίπος, πρωτεΐνη, μικρόβια κ.λπ.).

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από FnB)