Μέχρι αρχές Ιουνίου θα έχει ανοίξει το 90% των καταστημάτων των Starbucks στις ΗΠΑ, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% των εσόδων. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επαναλειτουργία δεν θα είναι απλή διαδικασία, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση πελατών, που θα γίνεται με βάση τις οδηγίες για το social distancing, που έχουν δοθεί. 

Η παραλαβή χωρίς επαφή, μεταφορά ή παράδοση μέσω του Uber Eats, που διατίθεται στα ανοικτά καταστήματα Starbucks αυτήν τη στιγμή, αναμένεται να είναι ο νέος κανόνας και για άλλα καταστήματα. 

Η πανδημία έδωσε ώθηση και στο app της Starbucks, μέσω του οποίου αυξήθηκε κατά 15% στις ΗΠΑ η ψηφιακή επιβράβευση των ενεργών μελών της κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ποσοστό το οποίο πιθανότατα να αυξηθεί περαιτέρω. Σημειώνεται ότι με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου, που έληξε στις 29 Μαρτίου, οι παγκόσμιες συγκρίσιμες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 10%, ενώ ειδικά στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο μειώθηκαν κατά 3%, με την πτώση να αναμένεται να αυξηθεί αυτό το τρίμηνο, καθώς η Νέα Υόρκη και άλλες πολιτείες έχουν αποκλειστεί στα σπίτια τους από τα μέσα Μαρτίου.

reuters