Τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση τιμής των τελευταίων πέντε μηνών περνάει ο κλάδος του καφέ, με τα προθεσμιακά συμβόλαια της ποικιλίας Arabica να έχουν πτώση 16% από τέλη Μαρτίου, καθώς τα lockdown και η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας έχουν περιορίσει τη ζήτηση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η τιμή του συμβολαίου της ποικιλίας Arabica, παραδόσεως Σεπτεμβρίου, ενισχύθηκε 3,8% ($1/ λίβρα), ενώ η τιμή του συμβολαίου της Robusta σημείωσε άνοδο 2,3%, μειώνοντας τις τριμηνιαίες απώλειες στο 0,6%.

Η πρόσφατη άνοδος των πωλήσεων καφέ στο Amazon.com, αλλά και το γεγονός ότι η Βραζιλία έχει ήδη πουλήσει το 60% της σοδειάς για το 2020, είναι οι δύο βασικές ενδείξεις στήριξης του κλάδου, σύμφωνα με τη Radobank International. «Τα νέα ότι μεγάλο μέρος της σοδειάς της Βραζιλίας έχει ήδη πουληθεί και οι ισχυρές διαδικτυακές πωλήσεις έχουν προσφέρει στήριγμα στην ποικιλία arabica. Από την άλλη, η αποδυνάμωση της ζήτησης και το περιβάλλον ύφεσης θα περιορίσουν τις ανοδικές πιέσεις στην τιμή», επισημαίνει αναλυτής της Radobank στο Λονδίνο.