Με 2,5 εκ. € ο Δήμος Καλαμπάκας εντάσσει το ιστορικό ξενοδοχείο σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή.

Mόλις χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας ενέκρινε την πρόταση του δημάρχου Χρήστου Σινάνη για προώθηση του έργου που αφορά την αξιοποίηση του εμβληματικού συγκροτήματος, το οποίο έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε φάντασμα τα τελευταία χρόνια.

Η πρόταση πρόκειται να κατατεθεί στις 8 Ιανουαρίου του νέου έτους στο Υπουργείο, καθώς εκείνη τη μέρα ανοίγει το μέτρο που αφορά τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου. Θα διατεθούν 2,5 εκ. € και σύμφωνα με τη πρόχειρη μελέτη που έχει ήδη συνταχθεί,  στο παλιό ΞΕΝΙΑ θα μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου. Με δεδομένο πως υπάρχει όλη η υποδομή (πάρκινγκ κλπ.), η έκταση τεράστια (περισσότερα από 2.000 τμ.μ. στεγασμένων χώρων) αλλά και το ότι το συγκρότημα είναι στην είσοδο της πόλης, αλλά εντός αστικού ιστού, θα αποσυμφορηθεί το κέντρο και θα απαλλαγεί η Καλαμπάκα από το χρόνιο πρόβλημα του κυκλοφοριακού και της στάθμευσης.

Όσον αφορά τη λειτουργία του Δήμου θα επιτευχθεί οικονομία κλίμακος καθώς θα υπάρχει καθετοποίηση και οι υπηρεσίες θα υπάρχει άμεσα επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών.

trikalavoice.gr