Θέμα αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου έθεσε με πρόσφατες δηλώσεις του, στο Ράδιο ΕΝΑ 102.5 του Βόλου, o θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας. Μιλώντας για την τουριστική αναβάθμισης της Θεσσαλίας ο κ. Μπουτίνας παρουσίασε ως σημαντικό ζητούμενο το μέλλον του αεροδρομίου και ποιος θα μπορoύσε να το διαχειριστεί, διότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν μπορεί να βάζει άλλο το χέρι στην τσέπη.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αν δεν στηριχθούν αυτά τα αεροδρόμια που μείνανε εκτός Fraport , δεν υπάρχει περίπτωση να έρχεται η κάθε Περιφέρεια κάθε χρόνο, να δίνει ένα μεγάλο αριθμό χρημάτων για κάποιες πτήσεις. 

Φυσικά ωφελημένες θα είναι οι επιχειρήσεις εδώ, αλλά δεν μπορεί κάθε χρόνο να βασίζονται στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για όλα αυτά. 

Εμείς στηρίζουμε και τα αεροδρόμια και τα λιμάνια και αυτό φαίνεται ότι σε επίπεδο τετραετίας, κάθε χρόνο ήταν αυξητικές οι αφίξεις στα λιμάνια, αλλά και στα αεροδρόμια Αγχιάλου και Σκιάθου. Σκοπός είναι να στηρίξουμε και να δούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε πως πρέπει να δράσει το κράτος ή να έρθει κάποιος ιδιώτης όπως η Fraport και κάνει ένα δίκτυο με τα υπόλοιπα αεροδρόμια.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr