Εγκρίθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η υπαγωγή του επενδυτικού πλάνου της Λαρισινής κρεατοβιομηχανίας Κασίδης  και αντικείμενο την επέκταση της μονάδας παραγωγής κρέατος και πουλερικών κατά 1.985 τ.μ. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο σχέδιο περιλαμβάνεται η προμήθεια νέου μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή προϊόντος κρέατος και πουλερικών με το επιλέξιμο κόστος να ανέρχεται στα 3,26 εκατ. ευρώ και το συνολικό ενισχυόμενο κόστος επίσης στα 3,26 εκατ. ευρώ. 

Το ποσό της ενίσχυσης που θα λάβει η επιχείρηση, η οποία έχει ήδη υλοποιήσει μέρος της επένδυσης θα ανέλθει στο 1,46 εκατ. ευρώ και θα χορηγηθεί με την μορφή της φορολογικής απαλλαγής. 

Η ένταξη της εταιρείας πραγματοποιείται με βάση τις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 και συγκεκριμένα στο πλαίσιο των διατάξεων ενίσχυσης της γενικής επιχειρηματικότητας. 

Η Κασίδης δραστηριοποιείται στην παραγωγή προϊόντων εστίασης όπως είναι τα μπιφτέκια, τα κρέατα σχάρας και σούβλας, τα λουκάνικα, αλλά και ανατολίτικης προέλευσης παρασκευάσματα όπως σις κεμπάπ, σουτζούκι και ντονέρ. 

Επιπλέον η Κασίδης είναι ιδιοκτήτρια της Φάρμας Ελασσόνας, μέσω της εξαγοράς της ΒΑΚΡΕΛ Α.Ε, ενώ διαθέτει εγκαταστάσεις logistics και στην Αττική. 

Τα τελευταία χρόνια κινείται ανοδικά σε επίπεδο πωλήσεων, διευρύνοντας διαρκώς την δραστηριότητά της και σε νέους τομείς και υλοποιώντας ταυτόχρονα σειρά επενδύσεων. 

Στοιχεία

Κύκλος εργασιών

2018: 57,87 εκατ. ευρώ

2017: 50,6 εκατ. ευρώ

Κέρδη προ φόρων

2018: 1,95 εκατ. ευρώ

2017: 2,2 εκατ. ευρώ

Καθαρά κέρδη

2018: 1,37 εκατ. ευρώ

2017: 1,51 εκατ. ευρώ

Γιώργος Λαμπίρης foodreporter