Από αναβολή σε αναβολή οδηγείται το έργο ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος.  Σύμφωνα με πληροφορίες του βουλευτή, η Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου επέστρεψε τον φάκελο των μελετών. Το έργο είχε ενταχθεί ως συγχρηματοδοτούμενο από την προηγούμενη κυβέρνηση και τα τεύχη δημοπράτησης είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί από τα τέλη του 2015.

«Η Μαγνησία χρειάζεται απαντήσεις για ποιο λόγο δεν ολοκληρώθηκαν ακόμη οι απαλλοτριώσεις, γιατί δεν εγκρίθηκαν οι μελέτες και γιατί το έργο οδηγείται σε δημοπράτηση στα τέλη του 2019 και σε υπογραφή τον Ιούνιο του 2020» τονίζει ο Χρήστος Μπουκώρος, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση αυτή αποτελεί πλήγμα για την τοπική οικονομία, καθώς υπάρχει κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας και ευρωπαϊκά κονδύλια.

Εξάλλου, ο Χρήστος Μπουκώρος, χαρακτήρισε ως ένα ακόμη προεκλογικό ψέμα της κυβέρνησης την πληροφορία ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα καταρτίσει εντός δύο ετών τις οριστικές μελέτες, κόστους 1.6 εκατ. ευρώ, για τις συνδέσεις του λιμανιού του Βόλου με τις ΒΙ.ΠΕ. Βόλου και Αλμυρού και θα εντάξει το έργο για χρηματοδότηση, ύψους 100 εκατ. ευρώ, στο πρόγραμμα Connecting Europe Facility.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή «Πρώτον, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φεύγει σύντομα και δεύτερον το Connecting Europe Facility (CEF) χρηματοδοτεί μόνο υπερ- ώριμες μελέτες έργων μεταφορών σε όλη την Ευρώπη, που η κυβέρνηση δεν φρόντισε να ολοκληρώσει επί τέσσερα χρόνια, επισημαίνει ο Βουλευτής, επιρρίπτοντας ευθύνες για κωλυσιεργία στο Υπουργείο, τονίζοντας ότι θα τις ετοιμάσει η επόμενη κυβέρνηση».

Χ.Ψ.