Στις φυλακές οδηγήθηκαν τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους για τη ληστεία σε βάρος 53χρονου επιχειρηματία κρεάτων, στον Αμπελώνα Λάρισας, τον Αύγουστο του 2018 μετά την κάθειρξη 15 ετών και 6 μηνών που τους επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. 

Παρά τα μέτρα για τον κορονοϊό, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεδρίασε χθες προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αποφυλάκισης για δύο από τους κατηγορουμένους, με αφορμή και την παρέλευση του 18μηνου, προθεσμία που συμπληρωνόταν στις 13 Ιουνίου.

Οι τρεις ληστές, όλοι τους Αλβανοί υπήκοοι, εισήλθαν στο σπίτι του επιχειρηματία, στις 4 τα ξημερώματα στις 13 Αυγούστου 2018, και τρομοκρατώντας την οικογένεια έκλεψαν μεγάλο χρηματικο ποσό.

Οι τρείς,που ήταν ήδη ισοβίτες και παραβίασαν την άδεια από τις Ελληνικές φυλακές, διέπραξαν την ληστεία και μετά διέφυγαν στη χώρα τους.

Άλλοι δύο κατηγορούμενοι, επίσης Αλβανοί, αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών. Ο ένας, κάτοικος Γιάννουλης, κατηγορήθηκε ότι φύλαγε τσίλιες και ο άλλος, κάτοικος Αθηνών, ότι έδωσε το ΙΧ του στους ληστές.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε με τους παριστάμενους να φοράνε μάσκες προστασίας.

Λ.Ε.thessaliaeconomy.gr  (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα Ελευθερία)