Μετά από σειρά αναβολών συζητήθηκε τελικά, χθες, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η αίτηση της Μαλαματίνα για επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης, στο πλαίσιο των άρθρων 106 β&δ του ΠτΚ.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία αναβολή τέλη Φεβρουαρίου ήταν αυταπάγγελτη, γιατί ορισμένοι προμηθευτές κρασιού και σταφυλιών, μεταξύ των οποίων και η ABS Metexelixis (Qquant), ήθελαν να ασκήσουν κύρια παρέμβαση και να εξετάσουν μάρτυρα, αλλά λόγω της ΚΥΑ για την πανδημία, αυτό δεν κατέστη δυνατό και έτσι η συζήτηση αναβλήθηκε.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση, το σχέδιο εξυγίανσης εκφωνήθηκε σε ήρεμο κλίμα και χωρίς ιδιαίτερα θέματα, ενώ παραγωγοί και εργαζόμενοι τάχθηκαν υπέρ του σχεδίου της Μαλαματίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FnB Daily, κύριες παρεμβάσεις κατέθεσαν φορείς, μεταξύ των οποίων οι εταιρείες Cevino, Οινοποιητική Αλεξάκης, ένας παραγωγός σταφυλιών από την Πάτρα, όπως και η Qquant, αλλά σύμφωνα με νομικούς κύκλους "τα ποσά που έχουν λαμβάνειν είναι μικρά και λόγω της συμμετοχής τους, δεν μπορεί να αλλάξει η συμφωνία εξυγίανσης".

Σε ό,τι αφορά το πότε θα βγει η απόφαση του δικαστηρίου, προκειμένου να τεθεί σε φάση υλοποίησης το σχέδιο εξυγίανσης, πηγές με γνώση αναφέρουν ότι, για τέτοιου τύπου αποφάσεις, το δικαστήριο, υπό κανονικές συνθήκες, χρειάζεται 4-5 μήνες, μέχρι να βγάλει απόφαση. "Με τις υπάρχουσες συνθήκες και τους περιορισμούς που επιβάλει η πανδημία, ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε περαιτέρω καθυστερήσεις".

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία των αδερφών Κρομμύδα και του Τάκη Χαντζή, η οποία ξεκίνησε από τα Τρίκαλα πριν μεταφερθεί στην Αθήνα, έχει δεσμευθεί να καλύψει το σύνολο των υποχρεώσεων της Μαλαματίνα προς τις τράπεζες, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και όποια ποσά χρειαστούν για ενδιάμεση χρηματοδότηση. Έχει δε, αναλάβει ενεργό ρόλο στην Μαλαματίνα, προχωρώντας σε χρηματοδότηση ενός μεγάλου μέρους του φετινού τρύγου, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί κατά 90%.

Η Mantis Group δραστηριοποιείται στη διανομή αναψυκτικών, οινοπνευματωδών ποτών και καταναλωτικών προϊόντων, έχοντας στο portfolio της πολύ γνωστά brands, όπως το Red Bull, το Hawaiian Tropic, τα Μars, τα Snickers κ.α.

Λ.Ε. thessalianews.gr (με πληροφορίες από Στέλλα Αυγουστάκη FnB Daily)