Την άμεση κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών και άλλων ζωτικών περιουσιακών στοιχείων της, αντιμετωπίζει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) με ότι αυτό σημαίνει στην λειτουργία της επιχείρησης.

Επισπεύδων είναι η τεχνική εταιρεία ΕΡΓΗΛ για δεδουλευμένα ύψους 11 εκ. ευρώ από έργα παλαιοτέρων χρόνων στο δίκτυο της πόλης, για τα οποία δεν πληρώθηκε ποτέ. Η υπόθεση έχει πίσω της μεγάλες δικαστικές διαμάχες καθώς η δημοτική αρχή Βόλου και η δημοτική επιχείρηση αμφισβήτησαν αν οι εργασίες παραδόθηκαν σύμφωνα με τις προδιαγραφές και στο σύνολό τους, όμως η τεχνική εταιρεία δικαιώθηκε στα δικαστήρια.

Η εξέλιξη κινητοποίησε τον ευρισκόμενο σε αργία δήμαρχο Βόλου ο Αχιλλέα Μπέο ο οποίος ανακοίνωσε με έκτακτη συνέντευξη Τύπου ότι η ΔΕΥΑΜΒ απειλείται με κατάσχεση όλων των λογαριασμών της από την εταιρεία ΕΡΓΗΛ, εντός 20 ημερών, και μάλιστα αναγκάστηκε να απευθύνει έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις της πόλης για συστράτευση ενάντια στον κίνδυνο αυτό.

Όπως ισχυρίστηκε, υπάρχει ηθικό ζήτημα, αφού «κάποιοι βρήκαν ανοιχτό ένα παράθυρο στο νόμο και εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν χρήματα που δεν τους ανήκουν».

Προανήγγειλε, τέλος, ενημέρωση των εκλεγμένων παρατάξεων του Δήμου στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Λ.Ε.