«Πεινάμε. Το δεύτερο lockdown είναι η χαριστική βολή για τον κλάδο μας». Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού My Taxi, της Λάρισας, Νίκος Πιπερίδης, περιγράφει τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, οι οποίοι βγαίνουν πια για μεροκάματο που πολλές φορές δεν ξεπερνάει τα 10 ευρώ.

Τα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού δεν τους επιτρέπουν να πάρουν δεύτερο επιβάτη μέσα στο όχημά τους, με αποτέλεσμα όσοι μετακινούνται να επιλέγουν άλλους τρόπους εκτός από το ταξί. Οι πιάτσες γεμάτες με ταξί που περιμένουν ώρες για κούρσα και να φανταστεί κανείς ότι όπως και στην πρώτη καραντίνα, καθημερινά βγαίνει ο μισός στόλος στον δρόμο, περίπου 150 αυτοκίνητα.

«Παρά το μεγάλο πλήγμα που έχει δεχτεί ο κλάδος, κανένα μέτρο ενίσχυσής τους δεν έχει λάβει η Πολιτεία και αυτό είναι το μεγάλο μας παράπονο» λέει ο πρόεδρος. Το «κερασάκι στη τούρτα» ήταν η υπογραφή της απόφασης για ενίσχυση των τουριστικών λεωφορείων με το ποσό των 3.600 ευρώ για τα άδεια καθίσματα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, χωρίς καμία πρόβλεψη για τον δικό τους κλάδο.

«Η κατάσταση μας είναι τραγική. Τηρούμε όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά πλέον βγαίνουμε στον δρόμο για ψίχουλα. Δεν μας επιτρέπεται να πάρουμε δεύτερο επιβάτη και όταν έρχεται ένα ζευγάρι θα πρέπει να πάρουν δύο διαφορετικά ταξί για να πάνε στο σπίτι που μένουν μαζί. Οι 97 στους 100 μόλις το ακούν φεύγουν, θα βρουν άλλον τρόπο μετακίνησης. Δεν είναι παραλογισμός να κλείνει τον κόσμο στα σπίτια και να θεωρεί ότι εμείς δουλεύουμε; Ποιον θα μεταφέρουμε όταν δεν κυκλοφορεί ψυχή έξω, αλλά και όσοι έχουν ανάγκη μετακίνησης θα πρέπει να πάρουν ταξί ατομικά; Εάν δεν είχαμε πάρει την απόφαση τα ταξί να βγαίνουν για δουλειά μονά-ζυγά θα είχαν γεμίσει οι δρόμοι της Λάρισας με περιφερόμενα άδεια ταξί. Εδώ τώρα με τον μισό στόλο έξω και οι πιάτσες είναι γεμάτες. Κάθονται 12 ώρες για ένα μεροκάματο των 10 ή 20 ευρώ που δεν είναι και καθαρό πολλές φορές. Δεν έπρεπε η κυβέρνηση να μας στηρίξει; Μόνο διαβεβαιώσεις παίρνουμε αλλά μέχρι τώρα τίποτα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού.

Με αφορμή την απόφαση για την ενίσχυση τουριστικών λεωφορείων για τα άδεια καθίσματα αναφέρει: «Υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία εγκρίθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση του κλάδου των τουριστικών λεωφορείων. Το κονδύλι των 21.007.300 ευρώ αφορά στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2020. Κατά προσέγγιση, υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο αντιστοιχούν 3.600 ευρώ σε κάθε λεωφορείο, καθώς επιδοτούνται οι δεσμευμένες θέσεις με το ποσό των 0,87 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να το δει σοβαρά και η επιδότηση να αφορά όλους όσοι έχουμε υποστεί ζημιά από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για τον κορονοϊό. Άδεια καθίσματα στα λεωφορεία, άδεια και στα ταξί. Πληρώνουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας, τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Δικαιούμαστε ενίσχυση όπως ακριβώς τη δικαιούνται οι συνάδελφοί μας. Επίσης, εδώ και καιρό έχουμε ζητήσει να μπορούμε να παίρνουμε και δεύτερο επιβάτη, αλλά έχουμε μείνει στο «Όχι» ως απάντηση, τη στιγμή που ο κόσμος μπορεί να μετακινείται με λεωφορεία μαζί με δεκάδες άλλους επιβάτες».

Απολυμάνσεις

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού θεωρεί πολύ σημαντικό το επιβατικό κοινό της Λάρισας να γνωρίζει ότι ο στόλος των ταξί απολυμαίνεται σε καθημερινή βάση. «Καθημερινά τα ταξί έρχονται στο Κέντρο Βάσης που είναι εξοπλισμένο με τα κατάλληλα μηχανήματα και απολυμαντικά και μπορούν να καθαρίσουν και απολυμάνουν το αυτοκίνητό τους εντελώς δωρεάν. Προσφέρουμε αυτήν τη δυνατότητα, για να μην επιβαρυνθούν και με το κόστος της απολύμανσης οι αυτοκινητιστές την ώρα που περνούν πολύ δύσκολα. Ο κόσμος που μπαίνει σε ένα ταξί πρέπει να γνωρίζει ότι έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία του» καταλήγει.

Νατάσσα Πολυγένη Ελευθερία