Η τελευταία εξέλιξη που αφορά στον Βαγγέλη Μαρινάκη και την «Alter Ego» είναι η απόφαση του ΕΣΡ. Σύμφωνα με αυτή, η εταιρεία του ανακηρύχθηκε προσωρινή δικαιούχος της 6ης άδειας εθνικής εμβέλειας.

Ο φάκελος που προσκομίσθηκε από το επιτελείο του επιχειρηματία στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ήταν «καθαρός» και πληρούσε τις προϋποθέσεις. 

Έτσι, η αντίστροφη μέτρηση για να βγει το One TV στον τηλεοπτικό αέρα έχει ξεκινήσει. Συγκεκριμένα, τα στάδια που έχουν απομείνει είναι μία περίοδος 15 ημερών για την υποβολή ενστάσεων και ο έλεγχος από την Επιτροπή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που θα διαρκέσει μέχρι 45 μέρες.

Σε περίπτωση που όλα τα παραπάνω έχουν θετική έκβαση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα γίνει οριστικός υπερθεματιστής και, καταβάλλοντας την πρώτη από τις 10 δόσεις των 35 εκατομμυρίων ευρώ, το ΕΣΡ θα ανακοινώσει ότι η άδεια θα του χορηγηθεί. 

Επομένως, το One TV θα βγει στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο, με το ξεκίνημα δηλαδή της νέας σεζόν. Οι διαδικασίες, ωστόσο, ενδέχεται να επιταχυνθούν και δεν αποκλείεται το κανάλι να βγει στην Digea μέσα στο καλοκαίρι.