Στη διάθεση του κλάδου για μια Διεπαγγελματικής Οργάνωσης που θα δώσει στη φέτα την αίγλη και την αξία που δικαιούται, έθεσε εαυτόν ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. (ΤΥΡΑΣ) Μιχάλης Σαράντης, κατά την ομιλία του στην γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Λάρισα.

Ο κ. Σαράντης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε εκτενώς στα κακώς κείμενα που διέπουν σήμερα την αγορά της φέτας με το προϊόν να χάνει συνεχώς έδαφος, με αποτέλεσμα να πλήττεται το σύνολο των επιχειρήσεων αλλά και ο κτηνοτροφικός κλάδος.

Οι τυροκομικές μονάδες της Θεσσαλίας έχουν δεχτεί απίστευτη λάσπη το τελευταίο διάστημα, εντελώς άδικα, τόνισε ο κ. Σαράντης, διευκρινίζοντας ότι δεν βρίσκεται σε κανένα πόλεμο με τον περιφερειάρχη Ηπείρου τον οποίο τιμά, αλλά όποιος έχει στοιχεία για οποιεσδήποτε κακές πρακτικές στο γάλα, υποχρεούται να ενημερώσει τις ελεγκτικές αρχές και τον εισαγγελέα αλλά και να τα δώσει στη δημοσιότητα.

“Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το πρόβλημα είναι κοινό. Είμαστε όλοι στο ίδιο χαράκωμα και μαζί θα πρέπει να παλέψουμε ώστε να ανεβάσουμε τις πωλήσεις της φέτας στο εξωτερικό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατάγομαι από την οροσειρά της Πίνδου και ασχολούμαι με το γάλα 40 χρόνια. Ο παππούς μου είχε κοπάδια και γνωρίζω από πρώτο χέρι τον πόνο και τον μόχθο των κτηνοτρόφων για αυτό και θέλω να αγωνιστούμε μαζί ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες για τον κλάδο, κατέληξε ο κ. Σαράντης.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr