Οι Μύλοι Λούλη αποκτούν τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της Υιοί Χατζηκρανιώτου – Αλευροβιομηχανία Τυρνάβου, έπειτα από τη διενέργεια ανοικτού δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Το ποσό που κατέβαλε η εισηγμένη Βολιώτικη εταιρεία ήταν μόλις 1,05 εκατ. ευρώ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας Χατζηκαρνιώτη η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, χαρακτηρίζει το τίμημα ευτελές και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Όπως υποστηρίζουν μέλη της οικογένειας Χατζηκρανιώτη "καθίσταται σαφές ότι πλέον η περιουσία της εταιρίας, αξίας 10-15 εκ. ευρώ κινδυνεύει να εκποιηθεί έναντι του ευτελούς τιμήματος των 1.050.000 ευρώ".

Στον πλειστηριασμό υπήρξε και δεύτερος πλειοδότης, η εταιρεία «ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΑΙΤΗΣ Α.Ε.Β.Ε.». με τίμημα 1.012.010 ευρώ. 

Βάσει του διαγωνισμού τα περιουσιακά στοιχεία που εκποιήθηκαν περιλαμβάνουν:

Ακίνητα και εγκαταστάσεις του Αλευρόμυλου: Δύο αγροτεμάχια συνολικού εμβαδού περί των 14.000 τ.μ.

Επί του ενός αγροτεμαχίου έχει ανεγερθεί συγκρότημα κτιρίων και βοηθητικών εγκαταστάσεων της κύριας δραστηριότητας της εταιρείας και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 4 ορόφους συνολικού εμβαδού άνω των 4.000 τ.μ.

Επίσης, υπάρχει κτίριο γραφείων, αποτελούμενο από υπόγειο, ισόγειο και όροφο συνολικής επιφάνειας περίπου 600 τ.μ.

Επιπλέον, υπάρχει ισόγεια μεταλλική αποθήκη, συστοιχία 8 σιλό, δεύτερη συστοιχία 7 σιλό, δύο μεταλλικά σιλό, κτίριο υποσταθμού ρεύματος και δύο κτίσματα γεφυροπλάστιγγας.

Στο κτίριο του μύλου είναι εγκατεστημένες δύο γραμμές άλεσης σίτου και κοινό τμήμα διακίνησης και συσκευασίας.

Ακόμα, η εταιρεία Μύλοι Λούλη απέκτησε μεταφορικά μέσα, αλλά και απαιτήσεις έναντι τρίτων άνω των 3 εκατ. ευρώ.

Ο Μύλος Χατζηκρανιώτη το 1907

Λευτέρης Ευαγγέλου  thessaliaeconomy.gr