Αυξάνονται οι επενδύσεις φαρμακευτική κάνναβης στη Θεσσαλία, σε ένα νέο κλάδο υψηλά εξειδικευμένης αγροτικής καλλιέργειας, πολλά υποσχόμενο για την οικονομία της περιοχής μας.

Μετά την άδεια στην Σαρακίνα της Καλαμπάκας, στην οποία είχε αναφερθεί πρόσφατα το thessaliaeconomy.gr, μία ακόμα επένδυση του είδους εγκρίθηκε για την Μαγνησία. Συγκεκριμένα χορηγήθηκε ενιαία έγκριση εγκατάστασης, διάρκειας 5 ετών, στην εταιρεία «CROCUS FLORA – Αγροκαλλιεργητική Ανώνυμη Αγροτική Εταιρεία», που βρίσκεται στον Δήμο Αλμυρού στη Μαγνησία. Η επένδυση θα αναπτυχθεί σε ενιαία έκτασης 31,9 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από το σύνολο των 129 φακέλων που υποβλήθηκαν πανελλαδικά, έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ήδη των 125 φακέλων.

«Οι σχετικές επενδύσεις αναμένεται να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και πολλαπλασιαστικά οφέλη στις τοπικές δορυφορικές δραστηριότητες άλλων τομέων της περιοχής. Επιπλέον, με τις επενδύσεις αυτές σε έναν τομέα αιχμής, όπως είναι η φαρμακοβιομηχανία, θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη για το κράτος από τις εξαγωγές τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και τη φορολογία των οικονομικών δραστηριοτήτων του κλάδου».

Αυτό αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα με τον απολογισμό του έργου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατά το α’ εξάμηνο της κυβερνητικής θητείας, όπως παρουσιάστηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr