Οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία μπορεί να είχαν ενημερωθεί από την δημοτική αρχή του Βόλου ότι κέρδισε δικαστήριο σύμφωνα με το οποίο οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ είναι πλέον ακατάσχετοι, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση του Συλλόγου Εργαζομένων την Παρασκευή  η ΕΡΓΗΛ «σήκωσε» από τη Εurobank ακόμα 480.000 ευρώ . Το ποσό των κατασχέσεων από τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ έχει ανέβει στα 5  εκατομμύρια ευρώ.

Η ΕΡΓΗΛ έχει γνωστοποιήσει στη ΔΕΥΑΜΒ με έγγραφο στα μέσα Μαρτίου ότι έχει ενημερώσει και τις συστημικές τράπεζες ότι ανά πάσα στιγμή, μπορεί να προχωρήσει στην κατάσχεση λογαριασμών, με βάση προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις.

Από την πλευρά τους υπηρεσιακά στελέχη της Επιχείρησης σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχαν με αφορμή την αποστολή του εγγράφου στα μέσα Μαρτίου, έλεγαν ότι «δεν είναι δυνατόν η ΕΡΓΗΛ να προχωρήσει σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, αφού υπάρχουν πρόσφατες αποφάσεις δικαστηρίων, με τις οποίες έχουν γίνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα για αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης των κατασχετηρίων σε βάρος της.

Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΜΒ εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους μετά και την εκ νέου, από πλευράς ΕΡΓΗΛ, απομάκρυνση ποσού 480.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ, που διατηρεί στην τράπεζα EUROBANK.

Θεσσαλία