H γερμανική εταιρεία TeamViewer, όπως έχουμε δημοσιεύσει και παλιότερα, δημιούργησε Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας στα Ιωάννινα με δεκάδες επιστήμονες να βρίσκουν δουλειά εντός των συνόρων δίνοντας απάντηση στο «brain drain» που απειλεί την χώρα, με την τεχνολογική εταιρεία να σχεδιάζει και νέες προσλήψεις ενώ έχει και την στήριξη του δήμου.

H γνωστή εταιρία λογισμικού με χρηματιστηριακή αξία που ξεπερνά τα 6 δισ. ευρώ,  προσφέρει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες εξ αποστάσεως χειρισμού και συντήρησης υπολογιστών, τάμπλετ και κινητών. 

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, 40 νεαροί επιστήμονες βρήκαν ήδη δουλειά στην TeamViewer στα Ιωάννινα. Ανάμεσά τους και ο Αθανάσιος Μουσιούλης, ο οποίος μετά από σπουδές και πενταετή εργασία στην Αγγλία βρήκε δουλειά στη γενέτειρά του: «Ήταν απρόσμενο, για να είμαι ειλικρινής. Όταν πήγα στην Αγγλία δεν φαντάστηκα ότι κάποτε θα έβρισκα δουλειά στο αντικείμενό μου στην Ελλάδα, πόσο μάλλον στα Ιωάννινα. Ήταν πραγματικά μεγάλη έκπληξη για μέρα».

Ο Φίλιπ Ντόιτσερ, επικεφαλής του παραρτήματος της TeamViewer στα Ιωάννινα σημειώνει πως «οι περισσότεροι εργαζόμενοι, σε ποσοστό 90% έχουν κάποια σχέση με την πόλη. Είτε γεννήθηκαν, είτε σπούδασαν, είτε η γυναίκα τους είναι από εδώ, οπότε θέλησαν σε κάποια φάση να επιστρέψουν στα Ιωάννινα. Το γεγονός αυτό μας καθιστά ακόμα πιο ελκυστικούς ως εργοδότες».

Με την TeamViewer να σχεδιάζει νέες προσλήψεις, καθώς η πανδημία επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ζήτηση για τηλεδιασκέψεις, διαδικτυακό χειρισμό και συντήρηση υπολογιστών, ενώ όσοι εργάζονται πλέον εξ αποστάσεως χρειάζονται αξιόπιστα λειτουργικά συστήματα, στόχος είναι να αυξηθεί η παρουσία εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Παράλληλα, ο δήμος Ιωαννίνων στηρίζει τις εταιρίες στα αναπτυξιακά τους σχέδια με τον δήμαρχο της πόλης Μωυσής Ελισάφ να αναφέρει στην DW πως «οι γερμανικές εταιρίες μπορούν να μας βοηθούσαν να δημιουργήσουμε στα Ιωάννινα μια ελληνική Σίλικον Βάλεϊ».

thessaliaeconomy.gr