Ο εφοπλιστής Γ. Καραγιώργης, ιδιοκτήτης του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού TRT, φέρεται να είναι ο αγοραστής του αυτοκινήτου που πούλησε αντί 100.000 ευρώ ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για λιμουζίνα του αιμοσταγούς δικτάτορα της Ουγκάντα Αμίν Νταντά. Σύμφωνα με το κανάλι, το αυτοκίνητο το αγόρασε ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγεώργης, κουμπάρος του Καμμένου, γνωστός για την πρόσφατη σύλληψή του. Ο Καραγιώργης συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 από τις ολλανδικές Αρχές για πλαστογραφία και δόλια πτώχευση, αν και έχει αντικρούσει τις κατηγορίες στα δικαστήρια.

Ειδικότερα, στο τελευταίο πόθεν έσχες του υπουργού Άμυνας φαίνεται η πώληση Ι.Χ. 5.547 κ.ε. χρονολογίας του 1978 προς 100.000 ευρώ. Αντίστοιχα αυτοκίνητα πουλιούνται σήμερα προς 5.000 και 10.000 ευρώ, το συγκεκριμένο όμως έχει συλλεκτική αξία καθώς ανήκε στον πρώην δικτάτορα της Ουγκάντας.

Η βαριά θωρακισμένη Mercedes πέρασε στην κατοχή του Π. Καμμένου το 1995. Ο ΣΚΑΪ αποκαλύπτει πως ο Π. Καμμένος μεταβίβασε την Mercedes στις 31/12/2015. Πουλήθηκε στην εταιρεία Times Navigation. Η εν λόγω ναυτιλιακή ανήκει στον εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη που συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 από τις ολλανδικές αρχές για πλαστογραφία και δόλια πτώχευση με τον ίδιο να αντικρούει τις κατηγορίες στα δικαστήρια.

Ο Νταντά, που πέθανε στην εξορία το 2003, έμεινε στην εξουσία από το 1971 έως το 1979. Το καθεστώς του ήταν γνωστό για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, διωγμούς, δολοφονίες και διαφθορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο εφοπλιστής πούλησε στη συνέχεια το αμάξι σε συλλέκτη από την Αγγλία.

Λ.Ε. Thessaliaeconomy.gr