Μετά την προ ολίγων ημερών παραίτηση του μέχρι πρότινος επικεφαλής του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Γιώργου Ντενίση, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου και εξέλεξε νέο πρόεδρο τον επιχειρηματία κ. Κώστα Ζυγογιάννη για τα επόμενα δυο χρόνια.

Πρόκειται για διοικητική εναλλαγή των δυο ανδρών, βάσει συμφωνίας που είχε συναφθεί μεταξύ των συνδυασμών τους - αμέσως μετά τις τελευταίες εκλογές που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2017 - να ασκήσουν την προεδρεία για δυο χρόνια ο καθένας.

Το σώμα συγκάλεσε ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Αριστείδης Ψαρρής ο οποίος ξεκίνησε τη συνεδρίαση στην οποία ορίστηκε η Τριμελής Εφορευτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Κώστα Λαμπρόπουλο, Γιώργο Στεργιούλη, Βασίλη Κρανίτσα και έθεσαν υποψηφιότητα για την προεδρεία ο κ. Ζυγογιάννης και ο κ. Γιώργος Κατσίκης.

Στη συνέχεια η Επιτροπή έλαβε τις θέσεις της και στήθηκε η κάλπη για την ψηφοφορία που εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα ανάμεσα στους συμβούλους.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα με τον κ. Ζυγογιάννη να συγκεντρώνει 16 ψήφους έναντι 4 του κ. Κατσίκη σε σύνολο 20 παρόντων από τα 21 συνολικά μέλη του Δ.Σ.

Σε μια λιτή δήλωση ο κ. Ζυγογιάννης χαρακτήρισε το Επιμελητήριο «σπίτι του επιχειρηματία» υπογραμμίζοντας πως θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις του να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης του Δ.Σ. και να έχει μια πολύ καλή και εποικοδομητική συνεργασία με όλα τα μέλη του ΕΒΕ.

Φώτης Καραγιάννης Ελευθερία

* Στη φωτογραφία αριστερά ο Ζυγογιάννης, δεξιά ο Ντενίσης