Το νότιο τμήμα του Ε65, το πρώτο οδικό έργο και από τα λίγα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής τους, αλλά και το Βόρειο που παραμένει σε αδράνεια, επιλέγει να επισκεφτεί την Παρασκευή και το Σάββατο ο Πρωθυπουργός.

Το νότιο τμήμα του άξονα Κεντρικής Ελλάδας, ένα έργο ζωής για την Δυτική Θεσσαλία και όχι μόνο, ύψους 300 εκ. ευρώ, μολονότι πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να ξεκινήσει να κατασκευάζεται ως δημόσιο έργο, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021.

Σήμερα, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για να προχωρήσει και το τελευταίο βόρειο κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου που αφορά την σύνδεση με την Εγνατία.

Η παρουσία του πρωθυπουργού στον Ε65 υποδηλώνει την βούληση της κυβέρνησης να στηριχθούν τα μεγάλα έργα, τα οποία μπορούν να συμβάλλουν με καθοριστικό τρόπο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Για αυτό άλλωστε, το υπουργείο Υποδομών πασχίζει να προχωρήσει και το τρίτο και τελευταίο κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου (Τρίκαλα –Εγνατία) ύψους 440 εκ. ευρώ αλλά και να βρεθεί λύση με το Πάτρα-Πύργος.

Όπως λένε αρμόδιες πηγές πρόκειται για δύο έργα που ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί από κοντά και με απευθείας επαφές με τις Βρυξέλλες και την κ. Μ. Βεστάγκερ αναζητά λύσεις για να προχωρήσουν.

Το πλήρες πρόγραμμα του πρωθυπουργού, που περιλαμβάνει και επίσκεψη στα Τρίκαλα, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr