Στο διεθνές κέντρο δειγματισμού της μόδας του 2019-2020, για το ένδυμα και το υπόδημα, στο Βερολίνο, θα βρεθούν Λαρισαίοι επιχειρηματίες του χώρου ένδυσης, συμμετέχοντας σε επιχειρηματική αποστολή που οργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Κλωστοϋφαντουργίας και Ένδυσης Θεσσαλίας.

Προορισμός τους είναι η έκθεση «Πανόραμα» (PANORAMA BERLIN), το διάστημα από 15 έως 17 Ιανουαρίου 2019, όπου κάθε χρόνο συμμετέχουν μεγάλα ονόματα της μόδας και πάνω από 500 εταιρείες απ΄ όλο τον κόσμο, με πλούσιες παρουσιάσεις των συλλογών τους, σε 35.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου.

Είναι η πρώτη οργανωμένη μεγάλη αποστολή επιχειρηματιών αυτού του χώρου στη Λάρισα, μετά από τουλάχιστον δέκα χρόνια- προ οικονομικής κρίσης- όταν οι Λαρισαίοι επιχειρηματίες του ενδύματος και της κλωστοϋφαντουργίας γενικότερα, ήταν πάντα μέσα στις εξελίξεις με την παρουσία τους σε μεγάλες διεθνείς και πανευρωπαϊκές εκθέσεις μόδας.

Όπως δηλώνει, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κλωστοϋφαντουργίας και Ένδυσης Θεσσαλίας, κ. Γιάννης Κολοβός «την οργάνωση της επιχειρηματικής αποστολής αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος, συμβάλλοντας παράλληλα και στην κάλυψη μέρους του κόστους της συμμετοχής των μελών του. Παράλληλα επιχειρείται να στηρίξουν την αποστολή οικονομικά, τόσο το Επιμελητήριο Λάρισας όσο και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το κάλεσμα των επιχειρηματιών για την έκθεση «PANORAMA BERLIN», βρήκε ανταπόκριση, ενώ η προθεσμία συμμετοχών στην αποστολή (για εμπόρους και κατασκευαστές ρούχων και υποδημάτων) λήγει στις 30 Νοεμβρίου».

Αναλυτικότερα για την έκθεση αναφέρει: «Η Panorama Berlin αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον χώρο της μόδας όπου οι αγοραστές, οι έμποροι, οι εμπορικοί επισκέπτες και οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης συναντώνται και μοιράζονται τη γνώση τους σχετικά με την αγορά και τις τάσεις που επικρατούν στη βιομηχανία του Lifestyle & Fashion.

Συμμετέχουν περισσότεροι από 500 εκθέτες από όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων όλων των μεγάλων brands παγκοσμίως.

Η Panorama Berlin προσφέρει μια ευρεία επισκόπηση των προτάσεων σε εθνικές και διεθνείς συλλογές για άνδρες και γυναίκες. Με αυτόν τον τρόπο, εμπλουτίζει το διεθνές εμπορικό τοπίο με πληροφορίες από ισχυρά και ανερχόμενα νέα brands, σχετικά με το επίσημο και casual ένδυμα, το μοντέρνο ένδυμα και denim, τα αξεσουάρ, παπούτσια, streetwear και sustainable fashion καθώς και επιλεγμένα προϊόντα lifestyle.

Οι συμμετέχοντες και επισκέπτες παίρνουν μια ισχυρή εικόνα της διάθεσης της αγοράς, και τις τάσεις της μόδας που είναι βιώσιμες τόσο για τους πωλητές και τους αγοραστές.

Κύριοι τομείς της είναι η διεθνής γυναικεία και ανδρική ένδυση, τα επίσημα και casual ρούχα, η μοντέρνα ένδυση, denim, αξεσουάρ, παπούτσια, εσώρουχα καθώς και επιλεγμένα προϊόντα για τον τρόπο ζωής.

Η έκθεση απευθύνεται σε αγοραστές, κατασκευαστές, εταιρικούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και επαγγελματίες μάρκετινγκ».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) του συνδέσμου: info@ttci.gr

Λένα Κισσάβου (Ελευθερία)