Η Alpha Bakn είναι και συλλέκτης έργων ζωγραφικής. Μια σπουδαία έκθεση ήρθε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του φιλότεχνου κοινού της Λάρισας. Πρόκειται για έργα που ανήκουν στη συλλογή της Alpha Bank και θα εκτεθούν υπό τον τίτλο «Η συλλογή της Alpha Bank-Ελληνική Τέχνη από το 1950 έως σήμερα». 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα Πέμπτη στις 8 το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη και η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 30 Απριλίου.

Στην έκθεση θα παρουσιασθούν σαράντα εννέα έργα ζωγραφικής και χαρακτικής που χρονολογούνται από το 1950 έως σήμερα και σκιαγραφούν την εξέλιξη της σύγχρονης νεοελληνικής τέχνης σε μία περίοδο με μεγάλες ανατροπές.

Η Έκθεση επικεντρώνεται σε έργα των καλλιτεχνών της τότε πρωτοπορίας και συγκεκριμένα των: Γ. Γαΐτη, Β. Κανιάρη, Π. Τέτση, Ν. Κεσσανλή, Δ. Περδικίδη, Θ. Στάμου, Μ. Πράσινου αλλά και των καλλιτεχνών που έκτοτε, όρισαν το διεθνές πλέον πρόσωπο της ελληνικής τέχνης, όπως οι Γ. Ψυχοπαίδης, Χ. Ρωμανού, Γ. Μπουτέας, Χρύσα, Σ. Αντωνάκος, Ν. Καναγκίνη, Β. Σπεράντζας, Κ. Μορταράκος, Α. Λεβίδης, καθώς και τις νεότερες τάσεις: Μ. Ζαμπούρα, Μ. Ζαχαριουδάκης, Ν. Αλεξίου, Γ. Λάππας, Δ. Αγγελίδου, Μ. Γιαννακάκη. Αντίστοιχα, τα έργα χαρακτικής καλλιτεχνών όπως οι Β. Κατράκη, Α.Τάσσος, Κ. Γραμματόπουλος, Τ. Νικολαΐδη, Γ. Βαρλάμος, Ρ. Τζολάκη, Μ. Αρφαράς, Δ. Σιατερλή, Β. Τσαλαματά, Κ. Παπαμιχαλόπουλος, ορίζουν την πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξή της στην Ελλάδα.

Το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση από Τρίτη έως Παρασκευή 10π.μ. -2 μ.μ. και 6-9μ.μ. Σάββατο και Κυριακή 10π.μ. -2μ.μ.