Στα δικαστήρια για μεταφορά ποσού 7 εκ. ευρώ στην "ΓΗΠΕΔΟ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Α.Ε." για αγορά ποσοστού που δεν έγινε ποτέ, στα χρόνια που είχε την ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΑΕΛ, θα βρεθεί ο Κώστας Πηλαδάκης.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους το βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας είναι παραπεμπτικό. Η πράξη για την οποία κατηγορείται είναι πως ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΛ «εν γνώσει του ζημίωσε την περιουσία της».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βούλευμα υπήρχε προσύμφωνο μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΛ και της «ΓΗΠΕΔΟ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΕ», εταιρεία της οποίας κατείχε το 99% των μετοχών ο ίδιος. Σύμφωνα με το βούλευμα η ΠΑΕ ΑΕΛ κατέβαλε συνολικό ποσό 7 εκ. ευρώ ως προκαταβολή κτήσεως συμμετοχής έως ποσοστό 8% της ΓΗΠΕΔΟ ΑΕ. «Ο κατηγορούμενος ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΛ παρέλειψε να ενεργήσει, ως όφειλε, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ως άνω μεταβίβαση συμμετοχής έως το ποσοστό 8% από τη «Γήπεδο Αθλητικές Εγκαταστάσεις Λάρισας ΑΕ» στην ΠΑΕ ΑΕΛ και επιπλέον παρέλειψε να ασκήσει αγωγή και δεν ήγειρε αξιώσεις για την επιστροφή του ως άνω χρηματικού ποσού, με αποτέλεσμα να υποστεί η ζημιά η περιουσία της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά το ποσό των 7 εκ. ευρώ».

Η ημερομηνία της δίκης, σύμφωνα με πληροφορίες, προσδιορίστηκε για το νέο δικαστικό έτος. Η πράξη για την οποία κατηγορείται είναι απιστία με περιουσιακή ζημιά υπερβαίνουσα το ποσό των 30.000 ευρώ.

*Τον περασμένο Ιούνιο είχε τιμωρηθεί με τέσσερα χρόνια φυλάκισης από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας γιατί δεν απέδωσε Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.) προς το Ελληνικό Δημόσιο για το έτος 2012.

“Είχα μια κακή λογιστική συμβουλή”

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Πηλαδάκης κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον ανακριτή είχε καταθέσει, μεταξύ άλλων, πως: « Πρόθεσή μου ήταν η ΠΑΕ να αποκτήσει ένα ποσοστό στο γήπεδο, πράγμα που τυπικά δεν γινόταν γιατί δεν μπορούσε η ίδια εκ του νόμου να αποκτήσει ποσοστό. Ο ερασιτέχνης που συμμετείχε στην ΠΑΕ με 10% δεν είχε επενδύσει χρήματα και δεν είχε και ευθύνη σε καμία εκ των υποχρεώσεων της ΠΑΕ, τις οποίες υποχρεώσεις μετά την εκκαθάριση και διάλυση της εταιρείας, τις ανέλαβα προσωπικώς και ατομικώς και τις πληρώνω μέχρι και σήμερα.

Το Δημόσιο μου οφείλει από υπόλοιπο επιστροφής ΦΠΑ από άλλη δραστηριότητα στη «Γήπεδο» των ποσό των 2 εκ ευρώ. Με αυτό θα εξοφλήσω ολοσχερώς τις δύο ρυθμίσεις που υπολείπονται από την ΠΑΕ. Σε αντίθεση με τις ομάδες, Άρης, ΑΕΚ ,ΟΦΗ που έκανα αντίστοιχες εκκαθαρίσεις και άφησαν απλήρωτες τις οφειλές τους στο Δημόσιο εμείς πληρώσαμε. Η ομάδα υποβιβάστηκε τη χρονιά που προέκυψε το θέμα με τους στημένους αγώνες». Σε ερώτησε για ποιο λόγο έγινε η εσφαλμένη εγγραφή στον ισολογισμό του 2011 απάντησε: «Είχα μια κακή λογιστική συμβουλή την οποία εκ των υστέρων θεραπεύσαμε ολοσχερώς».

*Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε επίσης χθες σε πρώτο βαθμό στα δικαστήρια της Λάρισας, σε 16 μήνες φυλάκιση, για παράβαση του νόμου περί ισολογισμών.

Ζ.Η.  Με πληροφορίες από Κώστα Γκιάστα (Ελευθερία)