Εν αναμονή του νέου αναμορφωμένου και βελτιωμένου θεσμικού πλαισίου της επιμελητηριακής νομοθεσίας, που θα ανοίξει και επισήμως τον δρόμο για την ανάδειξη των διοικήσεων στα Επιμελητήρια της χώρας, βρίσκεται ο επιχειρηματικός κόσμος του ν. Λάρισας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και ενώ οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και ζυμώσεις για τις παρατάξεις και τους υποψηφίους που θα συμμε- τάσχουν στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου κορυφώνονται, η ομάδα εργασίας ολοκληρώνει άμεσα την κωδικοποίησή του και το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Μαΐου. 

Η όλη αναμόρφωση του επιμελητηριακού «χάρτη» γίνεται προκειμένου να καταστούν πιο αποτελεσματικά, ενώ τα 4 υφιστάμενα επιμελητήρια της Θεσσαλίας θα συνεχίσουν να λειτουργούν και παράλληλα θα συσταθεί ένα ακόμη Επιμελητήριο, περιφερειακού χαρακτήρα, με έδρα τη Λάρισα, που θα διοικείται από Επιμελητηριακό Συμβούλιο.

Το σχετικό θέμα συζητήθηκε  σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν στη Λάρισα ο γγ γραμματέας Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης με τον γ.γ. του Υπουργείου Εμπορίου Αντώνη Παπαδεράκη.

Περισσότερα θα γίνουν γνωστά προσεχώς.

Ελευθερία (Γιώργος Νούλης)