Πενθεί από χθες, ο Βόλος για την απώλεια του Χαράλαμπου Τσιμά, αφού ο δωρητής της αγάπης, βρίσκεται πλέον στον Παράδεισο έχοντας όμως για χρόνια αποδείξει την ανιδιοτελή προσφορά του στους ανθρώπους.

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες ο μεγάλος ευεργέτης της πόλης του Βόλου, Χαράλαμπος Τσιμάς, μετά από πολυήμερη παραμονή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο Χαράλαμπος Τσιμάς δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στην Αιθιοπία, όπου άνοιξε αλυσίδα σούπερ μάρκετ με την επένδυσή του να γιγαντώνεται, ενώ η περιοχή όπου δραστηριοποιήθηκε στην Αντίς Αμπέμπα δεν ήταν τυχαίο, ότι ονομάστηκε “MBabis” από το όνομά του.

Η προσφορά του στη Μαγνησία ήταν μεγάλη, καθώς στήριξε έμπρακτα το Νοσοκομείο Βόλου, την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, την Μητρόπολη Δημητριάδος και πλήθος φορέων και συλλόγων, ενώ πάντα έτεινε χείρα βοηθείας σε όσους είχαν την ανάγκη του.

Πριν από ένα περίπου μήνα υποβλήθηκε σε εγχείρηση κι έπειτα νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ Νοσοκομείου των Αθηνών. Ο Χαράλαμπος Τσιμάς αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Ελένη, τις κόρες, γαμπρούς του και τα εγγόνια του.

Το Σάββατο η κηδεία του

Η Εξόδιος Ακολουθία του Χαράλαμπου Τσιμά θα τελεστεί το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί (Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 10 π.μ.) στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας», (μάσκες , αποστάσεις και καθόλου χειραψίες). Παράκληση της οικογένειας, είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Χαράλαμπος Τσιμάς: «Για μένα είναι χαρά και σκοπός ζωής, η προσφορά στον άνθρωπο»

Ο Χαράλαμπος Τσιμάς τον Σεπτέμβριο του 2017 είχε παραχωρήσει μία συνέντευξη στον Γιώργο Καρεκλίδη και στο «Ράδιο- Ένα 102,5 μεταφέροντας το δικό του μήνυμα που δεν ήταν άλλο από μήνυμα προσφοράς και αγάπης στον συνάνθρωπο.

Όπως αναφέρονταν τότε στο ρεπορτάζ, «Με λόγια από καρδιάς… γεμάτα ελληνική ψυχή, ο γνωστός συμπολίτης και ευεργέτης, λόγω των πολλών δωρεών του στο Νοσοκομείο Βόλου Χαρ. Τσιμάς, μίλησε μετά την τελευταία τελετή εγκαινίων της νέας πτέρυγας στην ογκολογική του νοσηλευτικού ιδρύματος, με τον Γιώργο Καρεκλίδη στο «Ράδιο-Ένα 102,5». Με απλό λόγο, γεμάτο όμως ανθρωπιά, έδωσε αισιοδοξία σε όλους, με αφορμή τη δύσκολη κατάσταση που περνούμε όλοι, τα τελευταία χρόνια… «Εγώ ξενιτεύτηκα το 1952 σε ηλικία 20 ετών, όταν έφυγα από την πατρίδα μου, ζητώντας καλύτερες μέρες. Πέρασα δύσκολες μέρες στην Αιθιοπία και στην αρχή κοιμόμουν στο πάτωμα, μη έχοντας ούτε το καθημερινό φαγητό. Το 1975 μου κατάσχεσαν όλη την περιουσία μου και πήγα ξανά στην Αιθιοπία σε ηλικία πλέον 70 ετών, για να αρχίσω ξανά από την αρχή…«Τα ξεπέρασα όλα όμως, με τη βοήθεια του Θεού και με την πίστη που είχα πάντα, μια πίστη η οποία κινάει βουνά, αν το καταλαβαίνετε και δημιουργήσαμε μια καλή κατάσταση. Τώρα βλέπω την πατρίδα μου και τους ανθρώπους να πονούν και αυτό είναι, που με συγκινεί πάρα πολύ», δήλωσε ο κ. Τσιμάς.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει εκατομμύρια και ο τραπεζικός του λογαριασμός είναι 2.000 € και ότι έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να γίνουν τα έργα στο Νοσοκομείο.

«Θα δώσω ακόμη και την ψυχή μου στους συμπατριώτες μου»

Ωστόσο τόνισε, ότι δεν φτάνει μόνο αυτό, καθώς διαπιστώνει πόσα πράγματα έχει ανάγκη ο κόσμος και διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι όπου μπορεί θα βοηθήσει… Στα μέτρα των οικονομικών του δυνατοτήτων του, θα το κάνει. «Υπάρχει ένας άνθρωπος που αγάπησε και αγαπά τον τόπο του και θέλω να δώσω ακόμη και την ψυχή μου όταν οι συμπατριώτες μου τη χρειαστούν», ήταν η δήλωσή του.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιμά, σήμερα ο άνθρωπος έχει γίνει θηρίο και όχι μόνο, δεν αρκείται σε όσα βγάζει τίμια, αλλά θέλει να βάλει το χέρι και στις τσέπες άλλων. «Γι’ αυτό πονάει ο κόσμος σήμερα και γι’ αυτό φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο. Δεν υπάρχει συμπόνια και αγάπη για τον συνάνθρωπο, παρά μόνο το συμφέρον και αυτό είναι λυπηρό. Εύχομαι οι άνθρωποι να αισθανθούν τη χαρά και την ικανοποίηση της προσφοράς που ένιωσα εγώ…», υπογράμμισε.

Ο ίδιος είπε ότι ευχαριστεί τον Θεό που του έδωσε τα χρόνια, η καρδιά του είναι γεμάτη από αγάπη για τους συνανθρώπους του και η σκέψη και μόνο ότι υπάρχουν ανάγκες και πρέπει να γίνουν πράγματα για τον συνάνθρωπο, τον κρατάει στη ζωή.

magnesianews.gr