Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, από σοβαρή καρδιολογική πάθηση, ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρη Γκουντόπουλος .

Η ενασχόληση του Δημήτρη Γκουντόπουλου με τα κοινά της Λάρισας υπήρξε επιχειρηματική, συνδικαλιστική και πολιτική. Επί 12 χρόνια, από το 1997 έως το 2009, εκλεγόταν πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ενώ είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και το 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής. Αφήνει πίσω τη σύζυγό του Βάσω και δύο κόρες. 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λάρισα.

Ψήφισμα για το θάνατό εξέδωσε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Σ αυτό αναφέρονται τα εξής:

«Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λάρισας συνήλθε την 17η Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα, σε έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή την αναγγελία του ξαφνικού θανάτου του τέως Προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας και τέως Γ΄ Αντιπροέδρου της Κ.Ε.Ε.Ε., Δημήτριου Γκουντόπουλου, και αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά του στην επιχειρηματικότητα τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

1. Να ενημερωθούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου

2. Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο στην κηδεία του εκλιπόντος και να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

3. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό (500,00 ευρώ) σε κοινωφελές ίδρυμα.

4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του εκλιπόντος, στη συνεδρίαση του αμέσως επόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

5. Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο».