Η θεσσαλική ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ που εδρεύει στη Λάρισα συνεχίζει να ενισχύει σημαντικά τις επενδύσεις στο ενεργειακό της χαρτοφυλάκιο. Η εταιρεία συμμετείχε στον τελευταίο ηλεκτρονικό διαγωνισμό της ΡΑΕ, που έγινε στις 27 Ιουλίου, και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική δημοπρασία που έλαβε χώρα από στην κατηγορία φωτοβολταϊκών σταθμών έως 20 ΜW.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του διαγωνισμού η ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Α.Ε. απέκτησε μία άδεια 10 MW. Το έργο θα υλοποιηθεί και θα ηλεκτροδοτηθεί το 2021 και αποτελεί το μεγαλύτερο έργο της εταιρίας έως σήμερα. Με το συγκεκριμένο έργο το δυναμικό του Ομίλου σε φωτοβολταϊκά πάρκα θα  ανέρχεται σε 20 ΜW ενώ ήδη υπάρχει μία άλλη άδεια παραγωγής για ένα έργο της θυγατρικής ΕΞΑΛΚΟ 10 MW που θα συμμετάσχει στην επόμενη ηλεκτρονική δημοπρασία.

Επίσης ο Ομιλος ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ θα καταθέσει εντός του 2020 και νέες αιτήσεις σε Φ/Β ύψους 20 ΜW.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σκοπός του Ομίλου είναι να ενδυναμώσει τη παρουσία του στο τομέα των ΑΠΕ κάτι το οποίο θα βοηθήσει και στα οικονομικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά τη κρίση του covid-19 ο όμιλος έθεσε ως βασικότερο στοίχημα την  υγεία των εργαζομένων λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενώ το στοίχημα διατήρησης όλως των θέσεων εργασίας έχει κερδηθεί.

Τέλος είναι σε εξέλιξη η νέα επένδυση της ΕΞΑΛΚΟ στο 2ο εργοστάσιο στη περιοχή Κουλουρίου Λάρισας  με νέα μονάδα ηλεκτροστατικής βαφής που  αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2020 δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr