Το υπουργείο Ναυτιλίας, περιμένει από το ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρωμένη πρόταση, τη στιγμή που μεγάλο παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον και για το λιμάνι του Βόλου, όπως αναφέρει σε δήλωσή του, ο Υπ. Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των δέκα περιφερειακών λιμένων και πως εξελίσσεται, ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε πως παρά την πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας, του Βόλου και του Ηρακλείου όπου η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά.

Ανέφερε πως για τα συγκεκριμένα το ΤΑΙΠΕΔ έχει προχωρήσει ήδη στην πρόσληψη των χρηματοοικονομικών συμβούλων που θα τρέξουν τους διαγωνισμούς, τονίζοντας πως το υπουργείο περιμένει από το Ταμείο την ολοκληρωμένη πρόταση, προκειμένου να αποφασίσει ανάλογα με το επενδυτικό ενδιαφέρον εάν οι συνθήκες είναι ώριμες για να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίησή τους. Διασφαλίζοντας πάντοτε το δημόσιο συμφέρον, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. «Είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε ένα θετικό σήμα ότι η Ελλάδα λειτουργεί κανονικά», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως είναι σημαντικό να προχωρήσουν επενδύσεις εκσυγχρονισμού.

magnesianews.gr