Ένα τεχνικό έργο, που θα προστατεύσει την ακτή της κωμόπολης του Πλαταμώνα από τις συνεχείς διαβρώσεις κατά τους χειμερινούς μήνες, μπήκε στην τελική ευθεία, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες.

Οι παρεμβάσεις στη λουτρόπολη της Πιερίας, θέρετρο πολλών θεσσαλών, αφορούν στην κατασκευή επτά υποθαλάσσιων κυματοθραυστών και στη διαμόρφωση της παραλιακής ζώνης. Μετά την ολοκλήρωση της εργολαβίας η παραλιακή ζώνη του Πλαταμώνα θα έχει μια εντελώς νέα όψη. 

Το έργο οριοθετείται  από την είσοδο του λιμανιού του Πλαταμώνα και εκτείνεται βόρεια, έως τον «Φλοίσβο». Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.500.000€ και μετά την έκπτωση, σε 2.500.000€. Ανάδοχος είναι η τεχνική εταιρεία SICAP ATE.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων». 

Η περιφερειακή πολιτική, εξάλλου, αποτελεί τη βασική πολιτική επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της περιφερειακής ανάπτυξης και της πολιτικής συνοχής με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, την οικονομική ανάπτυξη, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Λευτέρης Ευαγγέλου thessaliaeconomy.gr