Δημοσιεύματα που, πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί, θέλουν να έχει συλληφθεί στη Νότιο Αφρική ένας παλιός Θεσσαλός έμπορος αυτοκινήτων που έριξε μεγάλο κανόνι το 2010 και εξαφανίστηκε.

Πρόκειται για τον επικεφαλής της εταιρείας «Τσιανατέλης Α. Ε.», η οποία αντιπροσώπευε στον νομό Τρικάλων τα αυτοκίνητα BMW, Renault, Mini και Dacia με μεγάλες εγκαταστάσεις στην οδό Καλαμπάκας (φωτογραφία). 

Την άνοιξη του 2010, λίγο πριν την εξαφάνισή του, η PGA (αποκλειστική εισαγωγέας των αυτοκινήτων Renault και Dacia στην Ελλάδα) έστειλε εξώδικο στη Νομαρχία Τρικάλων με το οποίο αναζητούσε τέσσερα αυτοκίνητα που είχαν στην κατοχή τους Τρικαλινοί και τα οποία η εταιρεία θεωρούσε περιουσία της, κατηγορώντας τον επιχειρηματία ότι δεν απέδωσε στον εισαγωγέα τα χρήματα. Εξώδικο είχε αποστείλει και η BMW διεκδικώντας 12 αυτοκίνητα.

Όπως τονίζεται σε σχετικό ρεπορτάζ του τοπικού καναλιού TV10, το  Ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει υποβάλει ήδη αίτημα έκδοσής του στην Ελλάδα, προκειμένου να δικαστεί στη χώρα μας.

Από το περιβάλλον του επιχειρηματία πάντως διαψεύδεται ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο και μάλιστα επικοινώνησε με δικά του πρόσωπα στα Τρίκαλα απο την Νότιο Αφρική για να τους διαβεβαιώσει ότι όλα είναι καλά.

Λευτέρης Ευαγγέλου thessaliaeconomy.gr