H κοινοπραξία που αποτελείται από το fund SMER του Νίκου Καραμούζη, την εταιρεία του εφοπλιστή Θανάση Λασκαρίδη και τον ισραηλινό όμιλο Brown αναδείχθηκε από την Intrum προτιμητέος επενδυτής για το Tethys, το «πακέτο» από 72 πεντάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και μονάδες στη Θεσσαλία. 

Η Intrum θα υποβάλει πρόταση στους ομολογιούχους της τιτλοποίησης ώστε να λάβει έγκριση στο αμέσως προσεχές διάστημα και η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2023. Το Tethys περιλαμβάνει ξενοδοχεία που είχαν μεταβιβαστεί στο πλαίσιο των τιτλοποιήσεων Sunrise και Vega από την Τράπεζα Πειραιώς και είναι το πρώτο πακέτο ξενοδοχείων που βγαίνει προς πώληση. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από ισχυρούς ομίλους για την απόκτηση του καθώς η ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού υπόσχεται υπεραξίες. Τα 72 ξενοδοχεία, συνολικής δυναμικότητας 4.000 κλινών, αποτελούν ενέχυρα 69 εταιρειών του κλάδου με δανειακά ανοίγματα πέριξ των 250 εκατ. ευρώ. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται στους πλέον δημοφιλής προορισμούς, όπως σε Μύκονο, Νάξο, Κουφονήσι, Κρήτη, Κω, Χαλκιδική κ.α. Την υψηλότερη αξία εξασφαλίσεων έχουν οι μονάδες της Βορείου Ελλάδος (74,7 εκατ. ευρώ), ενώ ακολουθούν αυτές στα νησιά του Αιγαίου (57,6 εκατ. ευρώ) και της Κρήτης (45,2 εκατ. ευρώ).

BnB