Προς τρίτη κατά σειρά αναβολή οδεύουν οι εκλογές στα Επιμελητήρια. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις οποίες στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, θα ενσωματωθεί τροπολογία με την οποία θα αναβάλλονται οι εκλογές των επιμελητηρίων για ένα χρόνο. 

Η επιμελητηριακή πιάτσα βρίθει σεναρίων τελευταία, που όλα καταλήγουν στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Μπρατάκος άφησε τον επιμελητηριακό συνδικαλισμό για το Μέγαρο Μαξίμου, δεν έπαψε να ενδιαφέρεται για τον χώρο. Ορισμένοι μάλιστα πιο υποψιασμένοι θεωρούν ότι η αναβολή των εκλογών θα συνοδευτεί με την ανατροπή του σημερινού επιμελητηριακού χάρτη. Άλλωστε ο Μπρατάκος, ως προέδρου του ΕΒΕΑ είχε γνωστοποιήσει τις απόψεις του να περιοριστεί ο αριθμός των επιμελητηρίων σε λιγότερα (π.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη Πειραιάς, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Ηράκλειο) και όλα τα υπόλοιπα να συνδεθούν με ένα από τα παραπάνω, γεωγραφικώς εγγύτερο. Και τούτο διότι θεωρεί ότι κατ΄ αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί η διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων. Πρώτος σταθμός του κ. Μπρατάκου, λένε οι γνώστες θα είναι η αναβολή των εκλογών που επρόκειτο να γίνουν από τις 15 Νοεμβρίου ως τις 15 Δεκεμβρίου. Και μετά βλέπουμε….

Οι φήμες αυτές φαίνεται ότι έφτασαν ως τον ΣΥΡΙΖΑ και 16 βουλευτές, με επικεφαλής τον κ. Νίκο Παππά, κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον καθ΄ύλην αρμόδιο, υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα. Να δούμε αν θα δώσει κάποια διαφωτιστική απάντηση.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη αναβολή εκλογών ήταν το 2021 και η δεύτερη το 2022.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από businessdaily.gr)